Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat că activitatea din ultimul an a Consiliului Judeţean Suceava a fost una decentă şi fără dificultăţi majore. Cătălin Nechifor a prezentat astăzi joi bilanţul la un an de la preluarea preşedinţiei Consiliului Judeţean, arătând atât realizările din această perioadă, cât şi nemulţumirile sale. El a arătat că în 2012, judeţul Suceava a beneficiat de mai multe fonduri comparativ cu anul 2011. Cătălin Nechifor a declarat că în 2011 suma totală alocată judeţului Suceava atât pentru bugetul propriu al Consiliului Judeţean, cât şi pentru echilibrarea bugetelor localităţilor a fost de 508 milioane de lei, iar în 2012 suma a crescut la 556 milioane de lei. Cătălin Nechifor a arătat că suma pentru echilibrarea bugetelor locale pentru 2011 a fost de 40 de milioane de lei, iar în 2012 sumele alocate de guvernele Boc şi Ungureanu au fost mai mici, de doar 36 milioane de lei. Nechifor a subliniat că după ce Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, au fost alocate încă 16 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor localităţilor din judeţ. Făcând referire la bugetul judeţului Suceava, el a precizat că la începutul anului 2012, Guvernul PDL de la vremea respectivă a alocat o sumă mai mică, în comparaţie cu 2011. „Din păcate, în 2012, Guvernul PDL a tăiat o sumă de 75 de milioane de lei, comparativ cu sumele alocate în anul 2011. La rectificarea făcută de Guvernul USL, această sumă a crescut, însă totuşi am terminat anul trecut cu un minus de 59 de milioane de lei”.

Pe de altă parte şeful Administraţiei Judeţene a evidenţiat faptul că în ultimul an au scăzut semnificativ arieratele primăriilor. Cătălin Nechifor a arătat că dacă la începutul 2013 valoarea arieratelor a fost de 259 miliarde de lei vechi, la sfârşitul lunii mai acestea au scăzut la 28 miliarde de lei vechi.

Nechifor a mai spus că în privinţa programului „Suceava utilităţi şi mediu la standarde europene”, localităţile implicate în acesta au beneficiat de un sprijin considerabil din partea guvernului USL pentru plata ratelor şi dobânzilor la creditul contractat de Consiliul Judeţean, fiind alocată suma de 158 de miliarde de lei vechi. „Fără ajutorul guvernului în această privinţă, am fi fost într-o situaţie limită” a precizat Nechifor. Şeful Consiliului Judeţean a amintit şi de investiţiile în proiectele pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun, finalizarea drumului Poiana Micului-Suceviţa, semnarea cotractului pentru modernizarea drumului Ilişeşti-Ciprian Porumbescu, finalizarea lucrărilor de modernizare la ambulatoriului Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, achiziţionarea de zece autospeciale pentru intervenţie în situaţii de urgenţă, începerea lucrărilor pentru modernizarea drumului Pojorâta-Izvoarele Sucevei, dar şi de desemnare a câştigătorului pentru realizarea lucrărilor de modernizare a aeroportului „Ştefan cel Mare”. Cătălin Nechifor a precizat că instituţia care o conduce a promovat mai multe proiecte cu finanţare europeană, atât în domeniul turismului, cât şi pentru eficientizarea serviciilor medicale la Spitalul Judeţean, sau pentru informatizarea primăriilor din judeţ.

Cătălin Nechifor a mai declarat că în primul an de mandat au fost îmbunătăţite relaţiile externe ale judeţului Suceava cu regiunile partenere din Europa, a promovat turismul atât la târguri de profil din România, cât şi din străinătate, a fost deblocat proiectul pentru sistemul de management integrat al deşeurilor, s-au semnat contractele pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din mai multe localităţi urbane şi au fost realizate şi promovate proiecte în domeniul social. Preşedintele CJ Suceava a declarat că în ultimul an s-au realizat lucrări de reabilitare pe 1.136 de kilometri de drumuri judeţene.

Nu în ultimul rând Cătălin Nechifor a spus că este supărat de blocajul existent la proiectul „Utilităţi şi mediu”, având în vedere că nici în momentul de faţă compania Transgaz nu a finalizat construcţia magistralei de gaz de la Pojorâta spre Vatra Dornei.

 

Realizările administrației Nechifor în primul an de mandat, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava