BBC Knowledge va difuza, începând de miercuri, 29 ianuarie, de la ora 23:00, seria documentară Regele George și Regina Maria: Salvatorii monarhiei care analizează impactul istoric al acestui cuplu regal remarcabil, dar și modul în care influența lor persistă până astăzi.

Primul episod îl prezintă pe Regele George al V-lea, un conservator născut si crescut în perioada victoriană. Cu toate acestea, în fața numeroaselor schimbări de după Primul Război Mondial, el a rămas în istorie ca fiind un spirit inovator. El a creat Casa de Windsor, a îmbrățisat reforma democratică și a reinventat multe din tradițiile regale cunoscute în prezent.

Cel de-al doilea episod este centrat in jurul Reginei Maria. Aceasta își asculta sotul în toate privințele, chiar și când era vorba de lungimea rochiilor, punând întotdeauna obediența și datoria pe primul plan. Mai mult, în perioada în care criza abdicării amenința Casa Regală, Regina Maria a reprezentat un punct de sprijin puternic către care națiunea s-a îndreptat ca simbol al stabilității și continuității.

Așadar, documentarul difuzat de BBC Knowledge reprezintă un portret al bunicilor reginei Elisabeta a II-a, Regele George și Regina Maria, care au salvat monarhia britanică de la un potențial dezastru.

 

 

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe: de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Pentru mai multe informaţii despre lumea BBC Knowledge vizitați:

http://www.bbceurope.com/romania/

https://www.facebook.com/BBCKnowledgeRomania

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava