MOPAN Suceava

Guvernul a adoptat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență prin care se completează OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

OUG nr. 109/2011 constituie cadrul legislativ pentru garantarea obiectivității și transparenței selecției managementului și a membrilor organelor de administrare a întreprinderilor de stat. Modul de organizare și de administrare pornește de la considerentul că eficiența unui operator economic depinde, în mod determinant, de performanța managementului acestuia, de corecta implementare în funcționarea societății/regiei a mecanismelor de bună guvernare.

Modificarea actului normativ apare ca urmare a constatării că procedura de selecție a membrilor organelor de administrare a regiilor autonome nu reglementează condițiile de exercitare a interimatului în situația în care nu se reușește completarea echipei de administratori. În lipsa interesului față de unele posturi din consiliul de administrație sau ca urmare a demisiei, au existat situații în care nu s-a reușit completarea efectivului cerut de lege pentru funcționarea normală a acestui organ de administrare sau conducere.

În acest context, se impune completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice prin crearea unor pârghii legale cu privire la numirea unor membri provizorii ai consiliului de administrație, care să asigure funcționarea întreprinderilor publice în situația în care, în urma derulării procedurii de selecție, nu a fost posibilă completarea echipei manageriale.

În acest sens, Ordonanța de Urgență adoptată astăzi prevede că autoritatea tutelară poate desemna, prin decizie sau ordin, administratori provizorii. Durata mandatului administratorilor provizorii este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, fără a putea depăși, însă, 9 luni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
PNL - Lucian Harsovschi - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava