România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, potrivit unui Memorandum adoptat în ședința de miercuri a Guvernului.
Este vorba despre 95 de microbuze de tip 16+1 locuri şi 1 microbuz destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă şi echipat pentru un număr de 2 locuri speciale – fotolii (scaune) rulante necesare.
Microbuzele au fost achiziționate de către Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). Microbuzele vor fi donate complet echipate şi pregătite pentru a putea fi imediat utilizate, iar costurile pentru livrarea lor către Chișinău vor fi acoperite tot de partea română.
Executivul răspunde astfel solicitării Guvernului Republicii Moldova, adresată cu ocazia ședinței comune din septembrie 2015, când autoritățile de la Chișinău au reiterat interesul și nevoia de asistență în domeniul educației, în principal prin donația de microbuze școlare în scopul soluționării celor mai dificile și urgente situații din mediul rural.
Amintim faptul că în septembrie 2014, România a mai donat Republicii Moldova 100 de microbuze destinate transportului elevilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava