Concert pascal
MOPAN Suceava

Concursul de idei „Tinerețe vs. Bătrânețe”, organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, s-a încheiat. Concursul a fost dedicat românilor preocupați de longevitate, inspirați de ideile revoluționare expuse în cartea „Lifespan. De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem”, semnată de distinsul profesor David Sinclair.

În cadrul concursului, participanții pasionați de longevitate au împărtășit ideile lor inovatoare pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a întârzia procesul de îmbătrânire. Prin intermediul concursului, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a reușit să evidențieze importanța continuă a cercetării și inovației în domeniul longevității, într-o societate în care populația îmbătrânește și nevoile legate de sănătate și bunăstare devin tot mai acute. Ideile colectate în urma concursului „Tinerețe vs. Bătrânețe” vor avea un impact semnificativ în eforturile Senatului Științific de a găsi soluții eficiente pentru întârzierea procesului de îmbătrânire și îmbunătățire a calității vieții.

În prezent, un juriu format din experți de renume din domeniul științific va începe procesul de evaluare a tuturor propunerilor primite în vederea identificării celor mai promițătoare și inovatoare idei care ar putea aduce contribuții semnificative în domeniul longevității. Câștigătorul concursului va fi anunțat pe 30 aprilie, iar premiul, în valoare de 5.000 de euro, va fi acordat la începutul lunii mai.

În cartea „Lifespan. De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem”, Dr. David Sinclair demonstrează cum putem încetini sau chiar inversa procesul îmbătrânirii. Experimentele de reprogramare genetică, pe de-o parte, dar și schimbarea stilului de viață (postul intermitent, expunerea la frig, practicarea de exerciții fizice cu intensitatea potrivită și consumul unei cantități mai reduse de carne), pe de altă parte, ne ajută să trăim mai mult și mai sănătos. În viitorul apropiat nu numai că ne vom putea simți mai tineri, ci realmente vom fi mai tineri. David Sinclair propune o viziune științifică îndrăzneață despre viitorul omenirii și schimbă fundamental modul în care ne raportăm la bătrânețe. Combinând știința de ultimă oră cu fragmente fascinante de istorie, sociologie și moralitate, dr. David Sinclair ne convinge că nu este doar posibil să trăim peste 100 de ani, este chiar inevitabil. Cartea este împărțită în trei părți: ce cunoaștem (trecutul), ce descoperim (prezentul) și încotro ne îndreptăm (viitorul).

Dr. David Sinclair este profesor de genetică la Harvard Medical School. A fost numit de publicația Time „unul dintre primii 100 cei mai influenți oameni din lume“ și unul dintre primii 50 cei mai influenți cercetători din domeniul sănătății. E membru al Federației Americane pentru Cercetarea Îmbătrânirii și a primit numeroase distincții pentru realizările sale științifice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava