Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputata PNL de Suceava, universitara Sanda-Maria Ardeleanu, scrie pe pagina sa de Facebook că rămîne un susţinător al ideii de depolitizare a învăţămîntului românesc. Parlamentara notează că fiecare ministru al Educaţiei s-a angajat că va lua măsuri pentru împlinirea unuia dintre obiectivele majore ale sistemului de învățămînt, însă, concret, nimeni, pînă la actualul ministru Mircea Dumitru, nu a făcut din depolitizarea școlii o prioritate. Sanda Ardeleanu apreciază că valorile și respectarea lor trebuie să se regăsească în primul rînd în școală. Deputata PNL menţionează că încă visează la ziua în care toate școlile din România vor fi conduse de directori cu har şi cu școală de management. În ediţia din 20 august, cotidianul „Monitorul de Suceava” a scris că mai mulţi primari din judeţ s-au plîns că Inspectoratul Şcolar condus de social-democratul Gheorghe Lazăr a început demiterea directorilor de şcoli şi numirea altora, după criterii politice.

„Am fost și am rămas un susținător al ideii de depolitizare a învățământului românesc. Este unul dintre subiectele care au apărut periodic și constant în luările mele de poziție ca deputat, membru în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, începând cu 2008. Am avut speranțe mari atunci când am lucrat, alături de colegi, la Legea Educației Naționale nr. 1. Eram chiar vehementă pe această temă, ani de-a rândul, în dorința de a impune aplicarea unuia dintre principiile fundamentale care au stat la baza LEN astăzi în vigoare”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a amintit că în anul 2012, la audierea noului ministru, profesor-rector Remus Pricopie, a adresat în mod explicit întrebarea „Cum veți acționa, dacă veți susține, depolitizarea școlii românești?”. Ardeleanu a mai spus că la vremea respectivă, o doamnă parlamentar i-a răspuns sec, în locul nominalizatului la funcția de ministru, „că partidul din care făceam parte a politizat și el suficient de mult școala… Mi-am dat seama atunci că va fi greu să ajungem la acest deziderat”.
Deputatul PNL de Suceava a mai precizat că toţi miniștrii educației și-au luat angajamentul că „vor face totul” pentru împlinirea unuia dintre obiectivele majore ale sistemului de învățământ. Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat că în mod concret, nimeni, până la actualul ministru, profesorul-rector Mircea Dumitru, membru al Guvernului Cioloș, nu a îndrăznit să facă din depolitizarea școlii o prioritate. „Noi speranțe îmi dau curajul să vorbesc iarăși, astăzi, cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, despre acest subiect. Continui să susțin că valorile și respectarea lor trebuie să se regăsească în primul rând în școală. Continui să visez la ziua în care toate școlile din România vor fi conduse de directori cu har, de dascăli în adevăratul înțeles al cuvântului, cu școală de management dar, în primul rând, cu iubire de oameni, fie ei copii sau educatori, și scoală”, a spus Sanda-Maria Ardeleanu. Ea s-a declarat convinsă că majoritatea colegilor mei din Comisia de Învăţământ, „oameni de Școală și ai Școlii”, gândesc la fel. „Aveți și în parlamentari o a doua „mână dreaptă” pentru a începe o operațiune dificilă, dar care merită orice efort, în primul rând, de conștiință. Vă încurajăm și vă susținem necondiționat! Nu putem altfel, acum, decât prin a Vă sesiza situații concrete care vor ajunge la cabinetele noastre parlamentare”, este mesajul deputatului Sanda-Maria Ardeleanu pentru actualul ministru al educaţiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava