Concert pascal
MOPAN Suceava

Luni, 26 iunie, ora 9.00, Alianţa Franceză din Suceava a demarat activităţile din cadrul Şcolii de vară francofone 2023. Ziua inaugurală a celei de-a patra ediții a Școlii de vară francofone a fost un eveniment plin de bucurie și entuziasm, în care copiii din grupele mici și mari s-au reunit, într-un cadru plin de cântec și joc, în spaţiul primitor al Grădiniței „Maria Montessori” (Școala Gimnazială nr.1 Suceava). Micii francofoni s-au prezentat în limba franceză, stabilind legături de prietenie încă de la început.

Cursul de limbă franceză al grupei mici a fost conceput într-un mod captivant și interactiv, oferindu-le copiilor o modalitate distractivă de a învăța culorile. Activitățile pline de interes, jocurile și muzica i-au însoțit pe copii în procesul de învățare. Ulterior, participanții din această grupă au participat la un atelier de benzi desenate susținut de talentatul Mihai Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, fondator al programului B.D.A.Ș (Banda Desenată Aplicată la Școală). Astfel, tainele artei desenului au fost descifrate, învățând noi tehnici și dezvoltându-și creativitatea.

Copiii din grupa mare au avut privilegiul de a participa la un captivant atelier de teatru, condus de prof. dr. Mariana Ciupu, inspector școlar pentru limbi moderne. Au învățat noi tehnici de exprimare scenică și s-au bucurat de momente memorabile, explorând secretele teatrului și profitând de vremea prietenoasă.

Activităţile celei de a IV-a  ediții a Şcolii de vară francofonă  «Découvrir le français dès le plus jeune âge», organizată de Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, vor continua în perioada 27 iunie – 7 iulie. Proiectul Şcolii de vară francofone beneficiază de sprijinul a numeroase instituții partenere naţionale şi locale: Agenția Universitară a Francofoniei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni, filiala Suceava, Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, Primăria Municipiul Suceava, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, Logischool Suceava, Şcoala de dans Bucovina Dance Studio.

Școala de vară francofonă își propune să ofere copiilor și tinerilor oportunitatea de a se familiariza cu limba franceză și cultura francofonă, sub semnul bucuriei, comunicării şi prieteniei. Programul cuprinde cursuri intensive de limba franceză, ateliere de benzi desenate, teatru, muzică, pictură, dans, curs de înot și multe altele. Participanții vor fi ghidați și îndrumați de cadre didactice calificate și entuziaste, dornice de a împărtăși din pasiunea pentru învățare.

Inițiatoarele și coordonatoarele Școlii de vară la Suceava sunt prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, Președinta de onoare a Alianței Franceze din Suceava, și lector univ. dr. Mariana Șovea, directoarea Alianței Franceze. Această serie a Școlii de vară francofone «Découvrir le français dès le plus jeune âge» este  coordonată de profesor gradul I Daniela Sandu, iar echipa pedagogică implicată include profesori cu experiență în predarea limbii franceze și cu un apetit recunoscut pentru organizarea activităților culturale, precum prof. dr. Irina Melisch, prof. Loredana Gașpar și prof. Daniela Badaluță. Cursanţii seriei I a Şcolii de vară 2023 beneficiază şi de prezenţa voluntarei- stagiară FLE Laura Lucaci, care se implică activ, alături de formatori, în activităţile de învăţare a limbii franceze. Atelierele din programul următoarelor zile vor fi animate de subinspector de poliţie Ana Maria Ciocănel şi agent șef Roxana Rebenciuc (atelier de siguranţă online), profesorii Adriana Iftimiu, Lăcrămioara Creţu, Vasile Bolnavu de la Colegiul Naţional „Ciprian Porumbescu” (atelier de muzică), profesorul Cătălin Chifan de la acelaşi colegiu (atelier de desen), instructorii Alexandra Ungurean, Ioana Alexandra Grămadă și Claudia Straton (atelier de dans). Echipa Școlii de vară este întregită de voluntari inimoşi, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Suceava şi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

Cursurile Şcolii de vară francofone „Découvrir le français dès le plus jeune âge”, ediţia a IV-a, continuă cu seria a II-a, care se va desfăşura în perioada 10 – 21 iulie 2023. Înscrierile pentru ambele serii sunt în continuare deschise pe adresa de mail aliantafrancezasv@gmail.com şi la telefoanele 0737784074, 0747643952 şi 0744533971.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava