Concert pascal
MOPAN Suceava

Școala Gimnazială Nr.1 Gura Humorului participă la concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste”. Acesta este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 20 Aprilie – 29 Mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă pentru școala câștigătoare si un laptop pentru cel mai dedicat și implicat elev oferite de Continental, partener al proiectului. S-au înscris 159 de școli dintre care au fost selectate să participe la lupta pentru premiul cel mare și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2015” 117 școli din 32 de județe și din București.

11.255 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante. Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop performant, o bicicletă sau o tabletă.

În plus profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2015 vor primi câte o tabletă, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental. Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

“Continental Anvelope Timișoara are ca și valoare de bază idea de ”Unul pentru Celălalt”. Asta însemnă că ne înțelegem responsabilitatea pe care o avem, ca mare companie, și alegem să susținem comunitatea acolo unde avem posibilitatea. Astfel, am decis, pentru al treilea an la rând, să susținem proiectul Școala Zero Waste. Încă de la început acest proiect ne-a atras interesul datorită componenței sale ecologice, iar următorul lucru a fost să apreciem educația pe care proiectul o oferă elevilor de școaă gimnazială. Este foarte important ca generația tânără să crească apreciind un comportament prietenos cu mediul înconjurător.”

Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu 9 școli, urmat de Sibiu cu 8 și Timiș cu 7 școli înscrise în competiție. Printre susținătorii proiectului se numără și Zoppas Industries Romania precum și mulți colectori de deșeuri reciclabile, între care Retim, First Recycler, Recycle International, Industrial Process Paper, Remat, Cromfercom, Best Multipet si altii.

Evoluția tuturor școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită și pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora și indiferent de județ să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava