Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul Andrzej Dera, secretar de stat în cadrul Cancelariei Președintelui Republicii Polone, s-a aflat în ultimele zile în Bucovina. În cadrul Cancelariei Președintelui Republicii Polone, împlinește funcția de supraveghere a Biroului de Colaborare cu Diaspora și Polonezii din Străinătate. El a fost însoțit de directorul general al Serviciului de Externe, Maciej Karasiński.

Pe data de 26 aprilie, la Casa Polonă din Solonețu Nou, ministrul Andrzej Dera s-a întâlnit cu președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher. La întâlnire au participat, de asemenea: chargé d’affaires al Ambasadei Polone la București, Natalia Piotrowska, consulul RP la București, Jarosław Szkirpan, vicepreședinții Uniunii Polonezilor din România, capelanul polonezilor din dieceza de Iași și paroh la Solonețu Nou, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec, soția președintelui Uniunii Polonezilor din România, Victoria Longher, coordonatoarea ansamblului „Sołonczanka” și președinta organizației locale din Solonețu Nou, Ana Zielonka. De asemenea, a fost prezent ansamblul „Sołonczanka”, care a prezentat oaspeților un scurt program artistic.

Astăzi, 28 aprilie, ministrul Andrzej Dera, însoțit de consulul Jarosław Szkirpan și de președintele Ghervazen Longher, a vizitat Casa Polonă din Moara, care va fi inaugurată la sfârșitul acestui an. Apoi, a depus flori și a aprins lumânări la mormântul unui soldat din campania din septembrie, Paweł Krukar, care este înmormântat în cimitirul Pacea din Suceava, și a vizitat, de asemenea, mormintele lui Antoni Rojowski și Stanisława Jakimowska. Apoi și-a continuat vizita la Casa Polonă din Suceava.

În cadrul ambelor întâlniri, principalele subiecte discutate au fost despre comunitatea poloneză care trăiește în România, despre activitățile și realizările Uniunii Polonezilor din România și sprijinul din partea statului polonez. De asemenea, a fost adus în discuție ajutorul și sprijinul foarte activ din partea diasporei poloneze din România pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava