Comenzi MOPAN Suceava

Instituţia Prefectului – judeţul Suceava prin Biroul Judeţean pentru Romi împreună cu Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Sucursala Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, anunţă că în data de 8 iulie 2015, ora 10:00, în incinta Colegiului Tehnic Petru Muşat, va avea loc şedinţa publică de repartizare a elevilor romi în învăţământul liceal, pentru anul şcolar 2015-2016.

Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, la nivelul judeţului Suceava, pentru elevii romi, un număr de 334 locuri la liceu, învăţământ la zi, 4 locuri la seral şi 14 locuri la frecvenţă redusă.

În învăţământul profesional de stat cu durată de 3 ani, numărul locurilor alocate elevilor de etnie romă la nivelul judeţului Suceava, pentru anul şcolar 2015 – 2016 este de 102.

Reamintim că în perioada 25 mai – 20 iunie 2015 s-a desfăşurat campania „Noi îţi dăm recomandarea” care a avut următoarele obiective:
–    Identificarea preşcolarilor şi consilierea părinţilor de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la grădiniţă,
–    Identificarea copiilor de etnie romă cu vârsta legală pentru înscrierea acestora în clasa I.
–    Eliberarea adeverinţelor/recomandărilor de apartenenţă la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăţi.
–    Informarea şi consilierea elevilor şi părinţilor de etnie romă despre calendarul admiterii în licee şi facultăţi, cât şi despre beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educaţiei.
–    Identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depăşit vârsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului educaţional „Şansa a doua”.

În urma acestei activităţi s-a eliberat un număr de 100 de recomandări pentru absolvenţii clasei a VIII-a,  ce urmează în funcţie de opţiuni să se prezinte la şedinţa publică ce va avea loc miercuri, la ora mai sus menţionată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava