Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, demonstrează cu cifrele oficiale al Comsiei Europene evoluția pozitivă a economiei românești sub Guvernul Ciolacu. Aceste rezultate bune, a spus Stan,  n-ar fi fost posibile fără perseverența premierului de a aloca maximul de resurse pentru investiții. Prezentăm comunicatul de presă integral:

”Politica de investiții publice masive, fără precedent, asumată de guvernul Ciolacu, consolidează încrederea în economia națională, atât la nivelul managerilor cât și al consumatorilor. Acest aspect este arătat de datele Comisiei Europene care plasează România la un nivel net superior față de media Uniunii. Iar această tendință se va consolida deoarece premierul Ciolacu insistă şi mai mult asupra investițiilor publice, acestea fiind în primele trei luni ale acestui an cu 70% mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

Totodată, perspectivele pozitive ale economiei noastre naționale sunt anticipate și de un alt indicator al Comisiei Europene, respectiv intențiile de angajare, care în cazul României arată 109,8 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani. Ori aceste rezultate bune n-ar fi fost posibile fără perseverența premierului de a aloca maximul de resurse pentru investiții.

Amintim aici că anul trecut au fost peste 20 de miliarde de euro, bani efectiv cheltuiți pentru investiții din bugetul național și fondurile europene, în timp ce pentru acest an este prevăzută o sumă cu cel puțin 20% mai mare, iar evoluțiile din primul trimestru sunt foarte bune. De altfel, în intervalul ianuarie – martie, deja s-au cheltuit cu 70% mai mulți bani pentru investiții decât în perioada similară a anului trecut.

Românii trebuie să ştie că gradul de încredere în economie este calculat de Comisia Europeană pe baza răspunsurilor managerilor din principalele ramuri economice în corelație cu evoluția produsului intern brut. O valoare de peste 100 de puncte indică faptul că economia este în creștere. Subliniem că în privința României indicatorul a crescut constant, obţinând 101,9 puncte în februarie, 104 puncte în martie şi 105,1 puncte în aprilie, față de 96,2 media UE”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava