Concert pascal
MOPAN Suceava

În acest weekend, a avut loc Conferința Internațională NNS – Nutriție, Nutrienți, Sănătate, organizată de Ro.aliment Academy, la care au participat cei mai importanți medici ale căror preocupări științifice sunt corelate cu domeniul nutriției și stilului de viață sănătos.

Conferința NNS este cel mai important eveniment de profil și reunește specialiști de renume în domeniul alimentației, nutriției, sănătății, cercetători și oameni de știință.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost și în acest an partenerul celei de-a 5-a ediție a conferinței NNS.

Senatul Științific susține cercetarea științifică în mod special în domeniul cercetării alimentare și al medicinei. Reprezentantul Senatului Științific la acest eveniment a fost doamna dr. Alexandra Chiriac, medic neurolog la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași, cunoscut influencer în domeniul medical. Dr. Chiriac a susținut o prelegere cu largă aplicabilitate în viața de zi cu zi, cu tema “Hrana pentru un creier sănătos”.

Dr. Alexandra Chiriac este membră a Societății Europene de Neurologie și a Societății de Neurologie din România, și are un rol important în proiectele de educație și cercetare din domeniul medical. Aceasta a explicat că sunt câteva elemente de bază pe care trebuie să le luăm în seamă pentru a fi siguri că mintea noastră are condiții de dezvoltare propice.

Medicul a spus că trebuie să creștem aportul de fructe și legume, să alegem cerealele pe care le mâncăm, să reducem caloriile grele, respectiv alimentele procesate, să înlocuim grăsimile nesănătoase cu proteine, să evităm tutunul și alcoolul, să ne hidratăm corespunzător și să evităm situațiile stresante.

Participanții la eveniment au aflat care sunt cele trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului. „Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă. Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim” a spus profesorul universitar dr. Alexandru Vlad Ciurea, unul dintre cei mai mari neurologi români.

Un alt element esențial este oxigenul. “Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!”, a spus profesorul Ciurea.

Cel de-al treilea element este odihna. “Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!

Conferința din acest an s-a desfășurat în Constanța și a fost dedicată tuturor celor pentru care sănătatea este o prioritate, iar echilibrul un obiectiv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava