Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține inovațiile în domeniul alimentar și participă, în perioada 28-29 martie, cadrul celei de-a patra ediții a simpozionului internațional „Food you Trust” – un eveniment dedicat calității și siguranței alimentare, organizat de Institutul de Cercetări Alimentare R&D și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

În cadrul evenimentului, Senatul Științific al FDVDR împreună cu ICA R&D vor organiza un workshop având ca temă „Avantajul concurențial al inovării tehnologice”. În cadrul workshop-ului se va discuta despre avantajele inovării și cercetării în domeniul alimentar, despre protecția eficientă a elementelor de proprietate intelectuală, despre implementarea transferului tehnologic și despre deschiderea mediului economic pentru investițiile în brevetele realizate la nivel național.

Temele care vor fi dezbătute în cadrul workshopului organizat de Senatul Științiific sunt:

  • „Avantajul concurențial al inovării tehnologice”;
  • „Inovaliment, programul FDVDR dedicat inovației în domeniul alimentar”
  • „Impactul metabioticelor în creșterea calității vieții”;
  • „Dieta pentru un microbiom sănătos”.

Invitatul special al workshop-ului va fi doamna Prof. Univ. Dr. Gabriela Bahrim, decan al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor.

Senatul Științific va prezenta și Programul Inovaliment, dedicat cercetării alimentare în vederea dezvoltării unor alimente noi și sustenabile, pretabile alimentației viitorului. Inovaliment este un program al Senatului Științific, care își propune identificarea unor soluții viabile privind alimentele viitorului, precum și conectarea activităților de cercetare din mediul academic cu cerințele mediului economic pentru facilitarea transferului tehnologic a rezultatelor cercetării.

Potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, populația lumii va ajunge la 9,7 miliarde în 2050, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă vom avea sau nu suficientă hrană și în viitor. În acest scop, cercetarea științifică din domeniul alimentar devine un domeniu extrem de dinamic, iar cercetătorii sunt nevoiți să găsească soluții care să răspundă acestor provocări. Transformarea sistemului alimentar, atât de necesară în contextul creșterii populației și limitării resurselor, stă în cercetare și inovare. Ce vom mânca în viitor depinde de cât de deschiși vor fi oamenii spre nou și de o educație culinară adaptată noilor cerințe ale alimentației viitorului.

Pentru a susține acest demers, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a dezvoltat acest program care se adresează tuturor cercetătorilor și specialiștilor din industria alimentară, mediului universitar, cât și celor care lucrează în cadrul institutelor de cercetare din România, dar și din alte țări. Tendințele în domeniul alimentar urmăresc să valorifice ingredientele vechi, să identifice alimente sustenabile și să reducă risipa alimentară.

Simpozionul „Food you Trust” reprezintă un forum de referință pentru dialogul și colaborarea între profesioniștii din industria alimentară, mediul academic și factorii de decizie în industrie, contribuind la identificarea și promovarea celor mai bune practici și soluții în domeniul alimentar.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de 10 ani continuă să demonstreze angajamentul său față de inovare și dezvoltarea durabilă a sectorului alimentar din România, fiind alături de comunitatea științifică, prin acțiuni și proiecte menite să contribuie la susținerea și promovarea cercetării în România/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava