Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Uniunii Județene „Pro Educația” Suceava, profesorul Traian Pădureț, apreciază disponibilitatea pentru dialog a guvernanților, după greva de avertisment derulată ieri, în intervalul orar 11.00-13.00, în școlile din România. Greva a fost organizată în semn de protest faţă de subfinanţarea Educaţiei şi de amânarea majorărilor salariale. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, profesorul Pădureț a declarat că semnalul venit în urma grevei de avertisment este încurajator, având în vedere că mâine, de la ora 11.00, va avea loc o întâlnire între reprezentanții Ministerului Educației și premierul Nicolae Ciucă, pe de o parte, și reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ: FSLI, „Spiru Haret” și „Alma Mater”, pe de altă parte.

El speră că va fi încheiată o înțelegere asumată de Ministerul Educației și de premier că la prima rectificare bugetară cadrelor didactice li se va acorda majorarea salarială de 16% prevăzută de lege. Guvernanții le-au promis dascălilor o creștere de doar 4%. O altă cerință vizează alocarea a 6% din Produsul Intern Brut, așa cum stipulează tot Legea. Traian Pădureț a mai spus că 61,40% dintre membrii „Pro Educația” Suceava au fost de acord cu greva de avertisment, iar la aceasta au participat peste 84,2% dintre semnatarii chestionați în cadrul unui referendum.

Liderul sindical a afirmat: „Greva de avertisment a fost mulțumitoare din punctul de vedere al participării și implicării colegilor noștri. Aceștia au intrat în sălile de clasă, dar nu au susținut orele, ci au supravegheat elevii. Am fotografii din județ care demonstrează că așa au stat lucrurile”. Profesorul Pădureț a adăugat: „Acolo unde nivelul de înțelegere și vârsta elevilor a permis, colegii noștri au explicat motivul protestului pentru a înțelege și copiii că nu vrem altceva decât respectarea legislației”. El a completat: „Dacă nu se găsesc soluții pentru rezolvarea revendicărilor noastre, în termen de 6 luni, începând cu data de 19 ianuarie, oricând poate să apară un conflict mai mare în învățământ, adică o grevă generală, pentru că am avea o acoperire legală din toate punctele de vedere”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava