Concert pascal
MOPAN Suceava

Proiectul „Sisteme Inovative pentru Muncă” (SIM) cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  a ajuns la final. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate rezultatele finale ale proiectului, după cele 18 luni de implementare.

Ancuța Daniela Tompea, managerul de proiect, a realizat o scurtă prezentare a indicatorilor atinși în cadrul SIM. „După 18 luni de la demararea proiectului au fost înregistrate 391 persoane din grupul țintă, persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată. Alți 80 de şomeri de lungă durată au participat la programe integrate, 91 de persoane au beneficiat de consiliere și orientare  pe piaţa muncii, 32 participanţi la instruire şi-au găsit un loc de muncă ca urmare a serviciilor oferite în cadrul SIM, iar 33 participanţi urmează o altă formă de pregătire”, declarat managerul de proiect. Mai mult, Ancuța Tompea a precizat faptul că proiectul a fost unul inovativ tocmai prin cursul de telemuncă pe care beneficiarii l-au putut urma, cât și prin vizita de studiu din Italia, în cadrul căreia 16 persoane din grupul țintă au putut vedea cum se lucrează într-un telecentru.

„Pentru Fundația Alături de Voi parteneriatul din cadrul acestui proiect a reprezentat o experiență interesantă, mai ales că noi lucrăm cu persoane cu dizabilități în mare parte a timpului. Iată că, prin intermediul SIM, mai dispunem de două servicii pe care le putem oferi beneficiarilor noștri și am câștigat și o experiență care ne va ajuta pe viitor”, a subliniat Mihaela Munteanu, expert comunicare din partea Fundației ADV.

„A fost o sarcină dificilă să reușim să identificăm grup țintă care să fie interesat de aceste servicii oferite în cadrul SIM. A fost o concurență foarte mare, fiind, în același timp, mai multe proiecte care avea ca benficiari același tip de persoane precum cel al nostru. SIM a fost un proiect

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în calitate de beneficiar, a implementat în perioada 11 martie 2014 – 11 septembrie 2015 proiectul „Sisteme Inovative pentru Muncă” (SIM) cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. SIM este un proiect inovator prin punerea ı̂n valoare a conceptului de „telemuncă”, practicat ı̂n UE ca variantă de optimizare a costurilor angajatorului și a prestației angajatului.

SIM a avut drept scop creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea calității vieții, pentru minim 270 persoane din regiunea Nord Est (şomeri, inclusiv şomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă), prin intermediul oportunităţilor oferite de noile tehnologii informatice de telecomunicaţii (telemuncă) şi a cursurilor de formare autorizate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava