Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul Județean de Urgență Suceava vrea să devină cel mai curat din țară. Cea mai mare unitate spitalicească din județ testează un sistem de curățenie-dezinfecție care prespune, printre altele, montarea unui aparat cu dezinfectant la fiecare pat, dar și la intrarea în fiecare secție. Proiectul a început la obstetrică – ginecologie și neonatologie și va fi extins pe toate secțiile.

Pentru a preveni și limita infecțiile asociate asistenței medicale, în urma auditării de către o firmă de specialitate a nivelului de rigurozitate al curățeniei și dezinfecției obiectelor atinse frecvent în secțiile cu risc, la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan Cel Nou” Suceava este testat, în cadrul unui proiect, un alt sistem de curățenie-dezinfecție care este bazat pe: instruirea personalului în utilizarea unor cărucioare de curățenie complet echipate, instalarea la fiecare pat a unui sistem de dozare a dezinfectantului necesar pentru personalul medical și pacienți, monitorizarea și evaluarea permanentă a nivelului de curățenie și dezinfecție. Fiecare chiuvetă va fi dotată cu dispenser cu hârtie prosop, dispenser de săpun lichid. La toalete vor fi dispensere de hîrtie igienică, iar la intrarea în fiecare secție va fi instalat un sistem de aplicare a dezinfectantului pe mîini, care să fie utilizat de personal, pacienți, vizitatori.

Reducerea costurilor și creșterea siguranței pentru pacienți, aparținători și personal – sunt cîteva dintre beneficiile acestui sistem. Proiectul este în derulare în secțiile OG și neonatologie și pentru că a dat rezultate s-a hotărît extinderea acestui sistem de curățenie mai întîi în secțiile chirurgicale, pediatrie, terapie intensivă, boli infecțioase și oncologie, apoi va fi aplicat pe toate celelalte secții. Între timp, la jumătatea lunii iunie, Blocul Operator va fi auditat, urmărînd același obiectiv, de către o echipă de specialiști din Germania.

Directorul medical al spitalului a subliniat că toate aceste activități se derulează ca o completare programului anual de prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale stabilit prin lege.

Spitalul Județean Suceava vrea să devină cel mai curat din țară, 9.2 out of 10 based on 10 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (10 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava