Concert pascal
MOPAN Suceava

Directorul Spitalului Municipal Rădăuți, Flaviu Sima, a declarat că intenționează să demareze procedurile pentru ca această unitate spitalicească să devină Spital Clinic. Flaviu Sima a precizat că acest lucru este necesar pentru a veni în sprijinul Spitalului Clinic de Urgență Județean Suceava. „Vrem să încercăm și noi să devenim spital clinic pentru că Spitalul Județean va avea nevoie de ajutor. Când o să înceapă medicina generală nu va mai reuși să susțină toată activitatea. Și atunci o să încercăm și noi să venim din urmă și vrem să facem primii pași în acest sens”, a spus Flaviu Sima. El a arătat că în momentul de față Spitalul Municipal are încheiată o colaborare cu Universitatea Suceava pentru ca studenții de la Facultate de Medicină să facă practică la Rădăuți. „Am discutat deja cu domnul rector al Universității Ștefan cel Mare să ne ajute și ei să ne aibă în vedere și o să avem un parteneriat prin care ei ne aduc nouă studenți pe dietetică și nutriție pentru că aici avem bucătărie proprie unde pot să facă practică”, a precizat managerul Spitalului Municipal Rădăuți. De asemenea, el a precizat că există și o colaborare cu școlile postliceale din Rădăuți și Suceava, elevii acestora făcând practică la această unitate spitalicească.

Flaviu Sima a arătat că și cadrele medicale de la spitalul pe care îl conduce au specializările necesare pentru a-și desfășura activitatea într-un spital clinic. „Avem un medic care e și cadru universitar la facultate avem medici primari, medici care s-au înscris deja la doctorate sau îl au deja făcut. Vom fi doi pe ATI care încercăm să facem doctorat, precum și pe neurologie. Și încercăm cel puțin patru secții, chirurgia, medicina internă, neurologia, ATI și poate și cardiologia dacă o să ne vină un medic sau doi să le facem secții clinice. Și atunci vom putea ajuta Spitalul Județean când ei vor avea prea mulți studenți pe secțiile respective”, a precizat Flaviu Sima. În același timp el a spus că la Spitalul Municipal Rădăuți vor continua investițiile pentru modernizare, cu un nou bloc operator și o nouă secție de anestezie și terapie intensivă.

Directorul spitalului din Rădăuți a adăugat că până la sfârșitul acestui an va începe și un proiect pentru modernizarea etajului al treilea, unde funcționează cardiologia și medicina internă, valoarea investiției fiind de 5,5 milioane de lei. „DE asemenea vrem și un spital nou. Avem proiectul finalizat și așteptăm să se deschidă o axă de finanțare prin PNRR. Vorbim de o construcție nouă cu absolut tot ce înseamnă dotări. Un spital cu 85 de paturi în care vom încerca să aducem secțiile de infecțioase și pneumologie”, a declarat Flaviu Sima. El a arătat că noua clădire a spitalului va avea trei etaje și mansardă și va fi construită în spatele clădirii principale a Spitalului Municipal Rădăuți. „Condițiile din spitalul nostru sunt bune și  avem cam tot ce trebuie pentru un spital mai mult decât municipal”, a subliniat Flaviu Sima. El a precizat că în momentul de față spitalul din Rădăuți are 640 de angajați, din care 70 sunt medici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava