Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului „Zilele Sportului Școlar” s-a desfășurat recent la Putna și a adunat la start peste 1.700 de elevi și 80 de profesori din mai multe județe ale țării și din Republica Moldova.

Ediția aniversară din acest an a debutat pe 1 iunie, iar la festivitatea de deschidere au participat, printre alții, jucătorul lui FC Botoșani – suceveanul Mihai Roman, căpitanul Politehnicii Iași – Florin Plămadă, tot sucevean și foștii mari handbaliști Florin Ciubotariu și Cristi Adomnicăi, suceveni și ei.

În prima zi a evenimentului, peste 350 de elevi s-au întrecut la handbal și șah. La competiția de șah au participat 30 de copii, iar la cea de handbal au fost prezente 28 de echipe.

Festivalul „Zilele Sportului Școlar” a continuat cu competiții de tenis de masă, badminton, tenis de câmp și fotbal fete, la care au participat peste 250 de elevi din județele Suceava, Botoșani și Bacău.

Penultima zi a Festivalului ”Zilele Sportului Școlar” a fost destinată atletismului, cu probe de alergare viteză, aruncarea mingii de oină, cros, săritura în lungime și ștafeta 4×200 de metri. Peste 300 de elevi și profesori de la 20 de școli au participat la probele de atletism și la crosul Ziua Olimpica de la Putna.

În ultima zi a Festivalului s-au desfășurat meciurile de fotbal pentru băieți. La startul întrecerii au fost prezente 52 de echipe, cu peste 600 de elevi și profesori din România și Republica Moldova. Competițiile s-au desfășurat pe patru categorii de vârstă și au fost organizate cu sprijinul Primăriei Putna și a Asociației Județene de Fotbal Suceava. Printre invitații speciali s-a numărat și arbitrul internațional Sebastian Gheorghe.

În cadrul Festivalului „Zilele Sportului Școlar”, s-a jucat rugby tag mixt și oină băieți și fete. Au fost 11 echipe de rugby tag și patru de oină.

“Pe parcursul unei săptămâni, Școala din Putna a adunat tot ce e mai bun în sportul școlar din județul Suceava și nu numai de aici. A fost o ediție aniversară care a adus zâmbete pe fețele tuturor și a lăsat amintiri care vor dăinui în timp” a declarat promotorul festivalului, Ciprian Crețan, care a ținut să mulțumească invitaților speciali și partenerilor Ocolul Silvic Putna, Fundația “Te aud Romania” și Academia Olimpică Română.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava