Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul Sinaxei monahale cu stareții și starețele din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților care a avut loc la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Marginea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oferit Ordinul „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul” celor care „au urmat exemplul Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul, iubitor de Dumnezeu și semeni, aspru nevoitor și înțelept povățuitor, iubitor de rugăciune și de isihie, care a întărit viața duhovnicească din Bucovina și a format duhovnicește mulți călugări și credincioși”: Premiul I a fost obținut de Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Rarău (stareț – protos. Dometie Furtună), Premiul al II-lea a ajuns la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Cătrinari (stareța – stavrofora Lavrentia Stupinean), iar cel de-al III-lea Premiua fost oferit Mănăstirii Râșca (stareț – protos. Gabriel Gaman). Mănăstirea Putna, reprezentată de arhim. Melchisedec Velnic, a primit un Premiu Special.

Pentru activitatea deosebită desfășurată de mănăstirile care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor au fost oferite distincții de vrednicie din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Ordinul „Mitropolitul Anastasie Crimca”, întrucât stareții și starețelor acestora au „urmat exemplul Mitropolitului Anastasie Crimca, cărturar distins și om de cultură polivalent, creator și inovator în arta ecleziastică, jertfelnic lucrător în mijlocul societății moldave ca laic, dar și ca ierarh, milostiv și sensibil față de cei în suferință, de numele căruia se leagă construirea primului spital public din țară, la Suceava, în anul 1619”. Între cei distinși cu acest ordin înmânat de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul se numără arhim. Nectarie Clinci, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, stavr. Maria Deac, stareța Mănăstirii Cămârzani, stavr. Maria Mălăescu, stareța Mănăstirii Buciumeni, protos. Pamvo Dima, starețul Mănăstirii Bogdănești, protos. Alexie Ichim, starețul Mănăstirii Boroaia, și medicul protos. Sebastian (Cătălin) Mircea, cel care se ocupă de cabinetul medical „Sfântul Pantelimon” al Mănăstirii Putna.

Întrucât anul acesta sunt comemorați imnografii, cântăreții și psalții, în cadrul întâlnirii au fost evidențiați monahi și monahii din cuprinsul eparhiei, vrednici slujitori ai Bisericii lui Hristos, care împodobesc slujbele prin cântarea bisericească. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic le-a oferit Ordinul „Apărător al dreptei credințe”, ca celor care „s-au străduit și se străduiesc să urmeze exemplul apărătorilor credinței și patriei străbune, precum și al dascălilor de cuget și simțire românească și creștinească”.

Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost înmânată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul stareței Mănăstirii Marginea, stavroforei Gabriela Ilioi.

Stareța Mănăstirii Marginea, stavrofora Gabriela Ilioi, a primit  Ordinul „Crucea Bucovinei”, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava