Steagul Festivalului Internațional de Film Amator UNICA a fost preluat în mod oficial de primarul Sucevei Ion Lungu municipiul reședință de județ urmând să găzduiască anul viitor ce-a de a 78-a ediție.

Momentul a avut loc la Sankt Petersburg unde în perioada 5-12 septembrie s-a desfășurat a 77-a ediție a Festivalului UNICA. Din delegația suceveană au mai făcut parte viceprimarul Lucian Harșovschi, consilierul local Daniel Prorociuc, Cezar Olaru de la Compartimentul de turism al primăriei, reprezentanți ai Asociației Cultural Educative ”Clubul Video Art”  în frunte cu coordonatorul Viorel Ieremie de la Colegiul Național ”Petru Rareș” și reprezentanți ai Universității ”Ștefan cel Mare”.

Primarul Ion Lungu a declarat că delegația suceveană a făcut o figură frumoasă la Sankt Petersburg subliniind că prin organizarea Festivalului UNICA municipiul Suceava s-a așezat pe o treaptă onorabilă din punct de vedere cultural.

”Reprezentanții municipalității au făcut o figură frumoasă la Sankt Petersburg unde ne-am prezentat onorabil. Am avut o seară românească în care am prezentat orașul Suceava și zona Bucovina. Festivalul s-a încheiat cu un moment emoționant când a fost înmânat steagul UNICA municipiului Suceava. Este un moment unic din punct de vedere cultural, un moment de nivel mondial și cred că am așezat din  punct de vedere cultural municipiul Suceava pe o treaptă onorabilă având în vedere că festivalul s-a desfășurat anul acesta la Sankt Petersburg iar în 2017 va fi la Berlin. Sper ca anul viitor să ne prezentăm cât mai onorabil”, a declarat Lungu.

A 78-a ediție a Festivalului UNICA se va desfășura în 2016 în municipiul Suceava în perioada 19-26 august

UNICA a fost înfiinţată în anul 1937 şi reunește 32 de ţări membre de pe cinci continente. În fiecare an, UNICA organizează, în ţări diferite, Festivalul Mondial de Film care cuprinde congresul şi concursul destinat cineaştilor amatori, independenţi, şcolilor de film şi tinerilor regizori profesionişti cu vârste sub 30 de ani.

La această manifestare participă, de regulă, 200-300 de delegaţi din ţările membre. Asociaţia Naţională a Cinecluburilor din România este membră UNICA din  2011.

În anul 2013, la Congresul de la Fieberbrunn (Austria), organizatorii au stabilit ca ediția de anul viitor, desfășurată în perioada 19-26 august 2016, să aibă loc pentru prima data în România. Astfel, cea de a 78-a ediție a Festivalui Mondial de Film UNICA este programată la Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava