Concert pascal
MOPAN Suceava

Viitorul țării sunt tinerii, Viitorul începe cu tinerii, Studenții reprezintă viitorul nostru și alte asemenea formulări cu caracter electoral sunt livrate constant tinerilor de peste 30 de ani, în timp ce, în continuare bugetul alocat unuia dintre cele mai vitale sectoare ale guvernului este sub un nivel optim!

Compania de stat CFR Călători a oferit studenţilor peste 780.000 de bilete gratuite în lunile februarie şi martie, după intrarea în vigoare a măsurii privind gratuitatea la transportul feroviar, de aproape două ori mai mult decât biletele cu reducere vândute studenţilor în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor trimise de companie la solicitarea News.ro.

Atât pentru pentru studenți, în general, cât și pentru cei din medii sociale și economice defavorizate, în special, gratuitatea biletelor la călătoriile feroviare a reprezentat o oportunitate care le-a facilitat accesul la accederea către otreaptă superioară de învățământ.

Vestea, privind căreia Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîțu, reîncearcă limitarea acestei facilități care a adus un beneficiu enorm studenților, ne poate aduce doar indignare în contextul lacunelor din actuala legislație pe sectorul educațional, iar inconsecvența deciziilor luate de către guvernanți rezultă în mai multă neîncredere din partea studenților – o categorie de cetățeni care, în mod cert, aduc plus-valoare țării noastre.

În baza cifrelor distribuite de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), observăm unimpact minor creat de călătoriile studenților asupra bugetului de stat, de numai 214.500.588 lei, însemnând 0,0189% din PIB, prognozat pentru anul 2021, conform spuselor domnului Florin Cîțu din 2017:

„Suma care afectează bugetul de stat este nesemnificativă relativ la alte cheltuieli complet faraonice pe care le face PSD”, scria la acea vreme senatorul.

Timpul nu este prietenos cu toți, iar o dovadă este cu siguranță întoarcerea la 180° a domnului Florin Cîțu privind impactul bugetar creat de gratuitatea călătoriilor feroviare interne pentru studenți.

În 2018, intenția se mută pe limitarea gratuității, în timp ce 2019 aduce o schimbare repetată de viziune din partea actualului prim-ministru. 

Uniunea Națională a Studenților din România exprimă public și în mod ferm îngrijorarea tuturor studenților cu privire la această limitare și constată faptul că nu pot fi siguri nicio secundă de valabilitatea facilităților primite din partea Guvernului României, indiferent cine vor fi locatarii Palatului Victoria.

Nu se pot face economii de pe urma studenților, iar adevăratele strategii pentru reformarea adresată de domnul Florin Cîțu și limitarea cheltuielilor inutile pot fi întocmite doar împreună cu reprezentanții populației, într-un dialog permanent, consistent și de lungă durată.

Studenții din cadrul Uniunii Naționale a Studenților din România își doresc să poarte un astfel de dialog pe tema măsurilor care afectează în mod direct studenții români și își doresc ca reformele pe care Primul Ministru sau membrii Guvernului României intenționează să le implementeze să reprezinte un rezultat al unor consultări prealabile al consultării cu reprezentanții societății civile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava