MOPAN Suceava

Joi, 24 iunie, subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a convocat membrii echipei locale de sprijin privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecţie internaţională sau un drept de şedere în România, precum şi a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene constituită prin Ordinul Prefectului nr. 159/ 24.03.2021.

​Tematicile prezentate în cadrul întâlnirii au vizat cadrul legislativ al Hotărârii Guvernului României nr. 945/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 44/2004 privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecţie internaţională sau un drept de şedere în România, precum şi a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, precum și aspectele privind nevoile specifice ale străinilor care participă la programul de integrare în concordanță cu caracteristicile pieței și forței de muncă de la nivelul județului Suceava.

În cadrul ședinței a participat ca invitat reprezentantul Consiliului Național Român pentru Refugiați (CNRR), organizație non-guvernamentală care implementează proiectul „Integrarea refugiaților din Români”, finanțat de Agenția ONU pentru Refugiați, având ca obiectiv facilitatea accesului beneficiarilor unei forme de protecție internațională (refugiați/ persoane cu protecție subsidiară) la educație, sănătate, piața forței de muncă, servicii și beneficii sociale.

Concluziile care au decurs din dezbaterile celor prezenți vor conduce la o serie de măsuri care se vor implementa la nivel județean privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecţie internaţională sau un drept de şedere în România.

Subprefectul Prorociuc identifică măsurile care se vor implementa la nivel județean privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecţie internaţională sau un drept de şedere în România, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava