Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a declarat după anunţarea lotului pentru turneul preolimpic, că plusul formaţiei sale va fi unitatea grupului şi numele care trebuie respectat la nivel mondial.

„Cred că plusul unei echipe va fi întotdeauna unitatea de grup, dorinţa de victorie, responsabilitatea rezultatelor şi a numelui pe care România îl are în handbal. Cred că avem un mix de jucătoare cu experienţă şi jucătoare tinere care sunt obişnuite cu competiţia la nivel internaţional şi cu tot ce presupune stresul competiţiei la nivel înalt”, a declarat Adrian Vasile, conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial al federaţiei.

Tehnicianul a anunţat lotul naţional de senioare convocat pentru perioada de pregătire centralizată din perioada 14-18 martie de la Bucureşti şi turneul preolimpic de la Podgorica, din 19-21 martie.

Adrian Vasile a explicat şi alegerile făcute în alcătuirea lotului României: „Nu e uşor să faci lotul unei echipe naţionale pentru că, pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România şi, pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic şi scoate cumva din ritm anumite echipe, mai ales cele care nu participă în competiţiile europene. În plus, este virusul care pune probleme. Dar ceea, atât eu, cât şi staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experienţă şi cu foame de rezultate foarte mare, care să conştientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic şi a şansei de a merge la Tokyo. Aş spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut”.

„Cred că mereu la echipele naţionale cel mai mare inamic este timpul, pentru că nu este niciodată suficient ca să faci toate lucrurile aşa cum ţi-ai dori. Pe de altă parte, nivelul de concentrare care se atinge într-un interval atât de scurt, când totul este foarte comprimat, şi nivelul de adrenalină, fac să compensăm lipsa timpului. Foarte importantă a fost etapa de pregătire de la finalul lunii februarie, când am apucat să ne întâlnim, să ne simţim în teren, să punem la punct foarte multe lucruri în privinţa jocului nostru. Consider că pentru acest turneu preolimpic acea perioada a fost foarte utilă”, a completat selecţionerul.

Selecționerul Adrian Vasile, optimist înaintea turneului preolimpic

El consideră că jucătoarele convocate la lot au deja o doză de motivare destul de mare pentru a face faţă competiţiei.

„Atunci când joci în tricoul echipei naţionale, deja vii cu un factor de extramotivare şi cu un factor de sacrificiu pe care eşti dispus să îl faci pentru echipa naţională, pentru că ştii că ai tot timpul responsabilitatea unei ţări întregi care este în spatele tău şi care te susţine. Într-adevăr, noi, ca antrenori, trebuie să avem nişte unelte prin care le motivăm şi le ţinem concentrate şi în priză, dar cred că, pentru un astfel de turneu şi pentru a fi în echipa naţională, există deja un pachet de dorinţe şi de motivare pe care fiecare jucătoare sunt convins că îl are”, a mai spus antrenorul Adrian Vasile.

Lotul este format din următoarele sportive: Yulyia Dumanska (Podravka Koprivnica/Croaţia), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) – portari, Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) – extreme dreapta, Laura Popa (Rapid Bucureşti) – inter dreapta, Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur), Andreea Cristina Popa (Minaur), Laura Pristăviţa (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) – centri, Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina) – pivoţi, Anca Polocoşer (Minaur), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti) – interi stânga, Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana-Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău) – extreme stânga.

Suceveanca Anca Polocoșer, care evoluează la Minaur Baia mare este din nou în naționala României așa cum a fost de fiecare dată la compăetițiile majore. Sportiva din Suceava joacă în mod normal doar faza defensivă, însă la nevoie, poate fi utilă și pe atac.

România va participa în perioada 19-21 martie la turneul preolimpic din Muntenegru, alături de echipa ţării gazdă şi de campioana europeană Norvegia. Primele două clasate se vor califica la JO 2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava