Concert pascal
MOPAN Suceava

O suceveancă a fost escrocată de un fals părinte pe care l-a cunoscut prin intermediul grupului de facebook ”Preoți cu har”. Femeia s-a adresat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților căruia i-a relatat că escrocul care-și spune părintele Nicolae și care ar sluji la o mănăstire situată în apropiere de comuna Brodina o suna din ce în ce mai des să-i trimită bani susținând că are în îngrijire mulți bătrîni care nu au hrană și medicamente. Enoriașa suține că a conversat cu falsul preot doar pe WhatsApp iar în momentul în care i-a spus că va suna la Arhiepiscopie să întrebe despre el i-a blocat numărul și nu a mai putut să-l contacteze. ”Înaltpreasfinția voastră, sper să nu vă deranjez sau tulbur cu problema mea. Navigând pe Facebook m-am înscris în grupul Preoti cu har. Acolo se deschid mai multe discuții despre anumiți părinți, duhovnici. La o întrebare adresată de o membră a grupului, legată de o problemă pe care aceasta o avea, s-a oferit un domn, pe nume Ion T., să o ajute, spunând că el cunoaște un părinte și că oricine are nevoie de ajutor să îl contacteze. Am intrat și eu în vorbă cu domnul T., mi-a dat un număr de telefon, a zis că e al părintelui Nicolae, care slujește la o mănăstire din Bucovina, situată în apropiere de comuna Brodina, Poiana Pocreaca. Am început să vorbesc cu așa-zisul părinte Nicolae, care spunea că are 80 de ani, schitul unde slujește aparține de Mănăstirea Putna, are în grijă câțiva bătrâni. Apoi a început să ceară sume destul de considerabile de bani, ba că nu are medicamente pentru bătrâni; eu am trimis câte 35 de euro pe lună, într-un cont dat de părintele. Era foarte insistent, cerea mereu bani. Văzând situația, am întrebat la Mănăstirea Putna, dar nimeni nu știa nimic. Când i-am zis părintelui că m-am interesat, el a început să spună că de fapt ei aparțin de Sihăstria Putnei. Am zis că îl sun pe părintele stareț Nectarie. În clipa aceea, el mi-a blocat numărul. Toate discuțiile cu acest părinte au avut loc pe WhatsApp. Am apelat la Înaltpreasfinția Voastră la recomandarea unei maici, care a spus să vă anunț că această persoană induce lumea în eroare, folosindu-se de numele mănăstirilor Putna și Sihăstria Putnei”, relatază femeia.

IPS Calinic a atras atenția că situațiile de acest gen s-au înmulțit pe reţelele de socializare și a recomandat credincioșilor să fie foarte atenți. ”Stimată doamnă, vă mulțumim pentru sesizare. Mănăstirea la care face referire respectiva persoană nu se află în jurisdicția noastră. Preoții cu har sunt cei care slujesc lui Dumnezeu și Bisericii în smerenie, cu credință și cu bună rânduială, nu cei care înșală oamenii prin intermediul tehnicii moderne, afișându-se ca fiind mari făcători de minuni. Din nefericire, în ultima perioadă s-au înmulţit solicitările de ajutor distribuite (îndeosebi) prin intermediul diferitelor reţele de socializare din partea unor persoane străine Bisericii. Păcatul este al lor, întrucât profită de buna credință, dar și de necazul oamenilor. Din acest motiv, vă îndemn să fiți cu multă luare aminte atunci când sunteți solicitată de persoane necunoscute să faceți astfel de fapte de milostenie, fie în bani, fie în bunuri materiale”, a  transmis IPS Calinic.

Suceveancă escrocată de un fals părinte pe care l-a cunoscut pe grupul de facebook ”Preoți cu har”. IPS Calinic atrage atenția că situațiile de acest gen s-au înmulțit pe reţelele de socializare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava