MOPAN Suceava

Comunicat de presă: 

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, organizează şi în acest an, la nivel local, activităţi de informare a comunităţii şi a tinerilor cu privire la Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Începând cu anul 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Trăieşte-ţi viaţa fără droguri!”. Specialiştii atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc. De accea este necesar să conştientizăm importanţa acestei zile, gândindu-ne în permanenţă, la riscurile acestui fenomen îngrijorător la nivel mondial.

În Suceava, trecătorii din zona Esplanada Sucevei – Bucovina – Parcul Universităţii au primit materiale de informare şi au fost implicaţi direct în acţinile derulate de voluntarii C.P.E.C.A. Suceava, prin intermediul mesajelor cu conţinut antidrog şi dezbaterilor pe teme în domeniu. De asemnea, vor avea loc ateliere interactive şi activităţi de informare-educare-sensibilizare destinate tinerilor de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava şi Centrul de Plasament “Speranţa”.

Activitatea de închidere a proiectului “Alege sănătatea!” este un alt eveniment care subliniază importanţa acestei zile. Amintim faptul că proiectul s-a desfăşurat în perioada octombrie 2014-iunie 2015, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Asociaţia ,,Bucovina Profundă”, Colegiul Farmaciştilor, filiala Suceava, Crucea Roşie, filiala Suceava, Primaria Suceava – Direcţia de Asistenţă Socială, Asociaţia de Asistenţă Socială (ASSOC), filiala Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Intermedia TV şi Radio AS Suceava, vizând dezvoltarea parteneriatului pentru asigurarea congruenţei între activităţile de prevenire desfăşurate în mediul şcolar şi cele desfăşurate în mediul familial, în sensul eficientizării intervenţiilor în domeniul prevenirii consumului de substanţe şi favorizării implicării active a părinţilor în viaţa socială a copiilor prin crearea unei legături mai strânse între şcoală-familie-comunitate.

Pe parcursul derulării proiectului aproximativ 1000 de elevi din 5 unitaţi şcolare cu vârste cuprinse între 14-19 ani au fost informaţi cu privire la riscurile consumului de substanţe psihoactive, prin activităţi organizate şi derulate de către specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava şi ai partenerilor cu responsabilităţi pentru acest tip de activităţi. De asemenea, părinţii elevilor au fost informaţi cu privire la factorii de risc şi factorii de protecţie, semnele, simptomele şi efectele consumului de substanţe psihoactive, măsurile care pot fi adoptate în cazul depistării/conformării unei stituaţii de consum, legislaţia referitoare la prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, sistemul integrat de asistenţă al consumatorilor de droguri şi serviciile care pot fi accesate în comunitate. Proiectul s-a încheiat cu organizarea unei expoziţii, la biblioteca Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, cu lucrările şi mesajele cu tematică antidrog elaborate de către beneficiarii proiectului, în cadrul atelierelor de lucru şi activităţilor de petrecere a timpului liber.

Pentru contribuţia deosebită şi sprijinul acordat instituţiei noastre în lupta împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, adresăm mulţumiri tuturor partenerilor.

 

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava

Subcomisar de poliţie SIDORIUC Simona

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava