Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 20 august – 31.09.2023, se desfăşoară Campania „Să aducem copiii la şcoală” derulată de Asociaţiile neguvernamentale „EUROACTIV” Suceava şi „Plai Străbun”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Judeţului Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava.

În cadrul campaniei mai sus menţionate, s-au derulat următoarele activităţi:

1.- În perioada 28 – 31 august s-a desfășurat la Clubul de vacanță al Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, Școala de vară ”Proiectăm viitorul împreună” pentru 60 de copii proveniți din comunități defavorizate din Verești, Pătrăuți, Berchișești și Udești, dar și din Centrele de Servicii sociale de la Fălticeni și Gura Humorului, copiii participanți beneficiind de 6 ateliere educative și de responsabilizare.

Școala de vară a cuprins mai multe ateliere de lucru:

– atelier de pictură,

– workshop rhythmic dance,

– atelier de dezvoltare în carieră „Meseriile viitorului” etc. La finalul acestui atelier, copiii au primit ghiozdane cu rechizite și penare din partea Fundației Assist Suceava; atelier de acordare a primului ajutor și tehnici de îngrijire, coordonat de studenții Școlii Sanitare Postliceale FEG;

– atelier de prevenire a cyberbullyingului, de conștientizare a riscurilor vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private;

– demonstrații ale echipelor canine din dotarea Inspectoratului de Jandarmi. Respectarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, prevenirea și combaterea consumului de droguri și alcool, a delincvenței juvenile și a bullyingului etc.; – atelier de diseminare a rezultatelor, efectuat împreună cu toți beneficiarii școlii de vară.

– Nu au lipsit competițiile sportive între grupurile participante. Clasamentul final a fost:

– Locul I: elevii de la Centrul de Servicii multifuncționale din Fălticeni;

– Locul II: elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți;

– Locul III: Școala Verești;

– Mențiune: echipa Asociației „Euroactiv”.

2. Polițiști suceveni și reprezentanți ai 2 fundații din Suceava au derulat o amplă campanie pentru prevenirea abandonului școlar.

Abandonul şi absenteismul şcolar sunt primii paşi făcuţi de tineri către delincvenţă. Sunt situaţii în care inclusiv părinţii, din cauza problemelor financiare, decid ca tinerii sa nu mai urmeze cursurile şcolare. Din păcate, stopează astfel dezvoltarea personală a copiilor şi generează o creştere a gradului de expunere la fenomenul infracţional.

Înainte cu o săptămână de debutul anului școlar 2023/2024, polițiștii suceveni, împreună cu Asociația „EUROACTIV” și Fundația Umanitară ”ASSIST”, au derulat o acțiune de distribuire a peste 100 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare și dulciuri în cadrul campaniei sociale ”Să aducem copiii la școală”. Scopul campaniei și al activității a fost de integrare sau reintegrare în sistemul de educație a copiilor din medii defavorizate și prevenirea abandonului școlar și marginalizarea socială.

Acțiunea s-a desfășurat în data de 1 septembrie 2023 la școli de pe raza localităților Preutești și Basarabi, unde peste 100 de copii din familii cu posibilități financiare reduse au primit ghiozdane școlare echipate, rechizite și dulciuri.

3. În perioada 16-17.09.2023, un număr de 40 de copii din comunități defavorizate au beneficiat de o excursie în județele Bistrița, Cluj și Bihor. Copiii au avut ocazia de a vizita Muzeul de Istorie al Tării Crișului din Oradea, Peștera Urșilor din localitatea Chișcău, Grădina Botanică din Cluj. Prânzul copiilor a fost oferit de Mado Corporation din Cluj. Cazarea a fost oferită gratuit de Universitatea din Oradea, drept care mulțumim tuturor celor care au contribuit la reușita acestei excursii.

4. O ultimă activitate a acestei campanii sociale a fost organizată ieri, 25.09.2023, la Școala Gimnazială ”Constantin Morariu” din Pătrăuți, unde cca. 60 de copii din familii defavorizate au primit ghiozdane și dulciuri oferite de elevii Liceului ”Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, coordonați de prof. Romeo-Irinel Bolohan – vicepreședintele Asociației ”EUROACTIV”, alături de polițiștii suceveni, de elevii Colegiului Tehnic ”Samuil Isopescu” coordonați de prof. Mihai Greciuc și, de voluntarii Asociației ”EUROACTIV” coordonați de prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu – inspector școlar.

În deschiderea activității, comisarul șef de poliție, Ionuț Epureanu de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, le-a transmis copiilor din comunitate un mesaj de prevenire asupra fenomenului infracțional la care sunt supuși tinerii.

De asemenea, doamna inspector școlar prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu, le-a transmis copiilor prezenți, cât de important este să nu abandoneze școala, că, dacă vor continua dezvoltarea personală și profesională, vor deveni oameni de folos pentru societate.

La finalul acțiunii, domnul Cătălin Crîșmariu – administrator la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” din Suceava a oferit o canapea unei familii cu mulți copii din Loc. Pătrăuți, cu sprijinul Asociației ”Plai Străbun” care a pus la dispoziție transportul produsului către familia defavorizată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava