Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat joi că autorităţile au stabilit măsurile necesare în vederea asigurării ordinii și siguranței publice în perioada Sărbătorilor Pascale. Constantin Harasim a arătat că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al județului Suceava, structurile Poliției de Frontieră subordonate I.T.P.F. Sighetu Marmației au stabilit modul de acţiune şi dispunerea dispozitivelor mixte de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşelor de cult, în ceea ce privește fluidizarea traficului în zona de frontieră şi au adoptat măsuri pentru preîntâmpinarea producerii oricăror evenimente negative.
El a spus că în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava asigură, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor religioase din judeţ.
Prefectul a subliniat că în noaptea de Înviere, 136 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la un număr de 47 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Bogdana, Probota, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor, Moldoviţa şi „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
« Activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi pentru  rezolvarea  situaţiilor ce pot să apară cu ocazia desfăşurării manifestărilor. De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestările religioase să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. De asemenea, vor fi constituite echipe de intervenţie la sediul fiecărei structuri de jandarmi din judeţ, pregătite pentru a interveni prompt pentru luarea măsurilor legale în acest sens », a spus prefectul judeţului.
El a adăugat că Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava va asigura executarea de controale de specialitate la lăcaşurile de cult în vedere asigurării condiţiilor normale de desfăşurare din punct de vedere al preveniri şi stingerii incendiilor, a slujbelor religioase dedicate Învierii Domnului, cu accent pe mai multe obiective, respectiv Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Gheorghiţeni, com. Dorna Arini, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou Suceava, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Humorului, Mănăstirea Voroneţ şi a celorlalte lăcaşe de cult istorice de pe raza judeţului;
« Vor fi realizate activităţi de prevenire/ monitorizare situaţii de urgenţă, pe timpul slujbelor religioase din noaptea de 11 spre 12.04.2015 ce vor viza respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la 42 unităţi de cult religios cu 48 cadre la faţa locului. În acelaşi timp, pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor ce revin Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în perioada menţionată, toate structurile, vor acţiona prin activităţi specifice în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în localităţiile urbane şi rurale, în special în locurile de pelerinaj şi zone de agrement », a mai declarat Harasim, care a mai adăugat că în perioada 9-13 aprilie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava va interveni zilnic cu 300 de polițiști
Pe de altă parte, el a afirmat că având în vederea creșterea traficului de frontieră în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, la nivelul județului Suceava, structurile Poliției de Frontieră subordonate I.T.P.F. Sighetu Marmației, vor aplica prevederile Planului de măsuri propriu pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale – 2015. Astfel, vor fi organizate și desfășurate controale/ acțiuni preventive în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și în vedea fluidizării traficului în zona de frontieră.
În data de 11 aprilie 2015 la nivelul structurilor Poliției de Frontieră din județul Suceava vor acționa 135 de cadre.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava