MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat că începând cu data de 24 martie 2015, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava a desfășurat acțiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare, prezentarea, publicitatea și comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale: pește, carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine pe bază de cacao și grasimi vegetale, produse de patiserie, vin.
Harasim a spus că în total au fost verificați 55 de operatori economici, cantitatea de produse verificată fiind de aproximativ 5.900 kg de produse. Astfel, la produsele de peşte şi produse din pește s-au găsit diverse sortimente de pește congelat fără etichete cu elemente de identificare sau fără avertismentul „a nu se recongela după congelare”. De asemenea, la carne existau etichete fără traducere în limba română, etichete parțial ilizibile, ambalaje deteriorate sau lipsa afișare preturi, iar la produse de patiserie, ciocolata si produse din cacao s-a constatat lipsa listei ingredientelor sau lipsa procentului ingredientului principal, lipsa gramajelor și lipsa prețurilor. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 35 sancțiuni contravenționale, respectiv 24 amenzi în cuantum de 34.000lei și 11 avertismente. S-au oprit temporar de la comercializare produse in valoare de 2.365 lei.
El a arătat că în perioada 10-13 aprilie 2015, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava va asigura serviciul de permanență și va răspunde la numarul destinat consumatorilor zilnic între orele 8.00-21.00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava