Concert pascal
MOPAN Suceava

În anul 2015, pe 24 septembrie, Consiliul Local Suceava a decis înființarea Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava care urma să poarte numele marelui dramaturg cu origini bucovinene, Matei Vișniec. Teatrul sucevean dorește să fie aproape de comunitate la împlinirea celor opt ani de viață oferind sucevenilor în zilele de 23 și 24 septembrie atât spectacole pentru adulți și copii, cât și proiecte noi și inedite.

Evenimentul care celebrează 8 ani de Teatru la Suceava va debuta sâmbătă, 23 septembrie, între orele 10:00 – 14:00, cu cel mai nou proiect cultural în VR360, „Micul Prinț”, care va putea fi urmărit gratuit pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.com. Doritorii se vor putea loga și se vor bucura de o experiență unică, de o noutate absolută, cu condiția să aibă ochelari speciali. Insula de TeatruVR va fi prezentă la Suceava, iar echipa de teatruVR va prezenta și astfel noul proiect în fața spectatorilor prezenți la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Accesul la spectacol, pe ambele site-uri, va fi gratuit, datorită sprijinului financiar acordat de AFCN.

Proiectul este inițiat și derulat de Popas Production SRL în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și cofinanțat de AFCN. „Micul Prinț” VR360 este o producție artistică aparte, cu un concept inedit care o face greu de încadrat într-un singur gen. Pornind de la spectacolul de teatru muzical, „Micul Prinț”, montat pe scena TMMVS în 2022 de regizorul și compozitorul Cári Tibor, această variantă este o adaptare în VR360 ideală pentru a pune în valoare toate uneltele multimedia utilizate în spectacol. Regia și libretul original sunt semnate de Cári Tibor care declară că această producție este una extrem de personală în care a încercat să includă toată experiența și inspirația lui.

În „Micul Prinț” VR360 artiștii au cântat live pe scena TMMVS unde a avut loc filmarea adaptată la această tehnologie. Ceea ce iese însă în evidență în această versiune a „Micului Prinț” este latura sa muzicală. Accentul se pune pe valorificarea partiturii.

Cel de-al doilea eveniment care marchează aniversarea a 8 ani de Teatru la Suceava este spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár, și este programat a se juca în data de 23 septembrie, la ora 19:00. Acest spectacol este primul produs de teatrul nostru în limba franceză, producție cu care Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a participat pentru prima dată, anul acesta, la Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon 2023, clasându-se în TOP 30 din aproape 1500 de spectacole în OFF ale festivalului. Biletele sunt puse în vânzare atât online, pe www.blt.ro, cât și la casieria teatrului.

Duminică, 24 septembrie, ora 19:00, tot în cadrul evenimentului 8 ani de Teatru la Suceava, vă invităm să vă bucurați de un spectacol de dans contemporan, „Oaza Nebunilor”, cea mai nouă producție a companiei Contemporary Creative Dreamers ce reprezintă o invitație adresată publicului de a chestiona veridicitatea informației cu care intră în contact în fiecare moment.

Intrarea este liberă și se realizează pe bază de rezervare astfel:
– prin email la adresa contemporarycreativedreamers@gmail.com cu titlul „Rezervare – Spectacol „Oaza Nebunilor” – Suceava”, în care se va menționa numele persoanei care realizează rezervarea, numărul de locuri rezervate, număr de contact.

– la casa de bilete a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava