Concert pascal
MOPAN Suceava

SC Tehnic-Asist SRL o care îşi are sediul în localitatea Cătămărăşti Deal, judeţul Botoşani, a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Suceava pentru modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj la Aeroportul “Ştefan Cel Mare” de la Salcea, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Transport. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a anunţat luni într-o conferinţă de presă că a fost încheiat raportul de atribuire a lucrărilor de execuţie valoarea ofertei câştigătoare fiind de 105 milioane de lei fără TVA, sub valoarea estimată a contractului care a fost de 133 de milioane de lei fără TVA. Nechifor a declarat că la această licitaţie au depus oferte proprii sau în asociere 9 operatori economici români şi străini precizând că data preconizată pentru semnarea contractului de execuţie a lucrărilor este 1 iulie după expirarea perioadei de contestaţii. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizaera sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenjarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data semnării contractului iar perioada de garanţie este de 60 de luni. După încheierea investiţiei pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767. De altfel acest tip de aeronavă a stat la baza studiului de fezabilitate al investiţiei.

Consiliul Judeţean investeşte de la buget milioane de lei pentru modernizarea aerogării

Seful administraţiei judeţene a subliniat că în paralel cu investiţiile din bani europeni la aeroport sunt în derulare o serie de investiţii cu fonduri de la bugetul judeţean în vederea modernizării aerogării. Anul trecut, a spus Nechifor, au fost cheltuite 413.000 de lei, în acest an vor fi investiţi 3,5 milioane de lei iar în 2014 în jur de 4 milioane de lei. «Anul viitor finalizăm de modernizat aerogara care va avea o notă modernă. Vrem ca în final după cele 18 luni să avem un aeroport modernizat în totalitate care să însemne şi partea de securitate şi partea de pistă şi parteade aerogară. Aerogara Suceava este una din cele mai interesante din punct de vedere al dezvoltării arhitecturale pentru că a fost bine gândită de la început dar din păcate e foarte energofagă era mare consumatoare de energie termică pentru încălzire. Prin investiţiile pe care le-am făcut am redus mult costurile în această direcţie. Următorul pas pe care trebuie să-l facem este să aducem pe aeroport operatori aerieni care să aibă nu numai curse spre Bucureşti ci şi în toată Europa”, a spus Nechifor.

Tehnic-Asist are susţinere financiară şi tehnică din partea unei firme italiene

Cristi Cocuz cel care s-a ocupat de procedurile de licitaţie a declarat că acestea au fost extrem de complexe şi că deliberarea s-a făcut la aproape trei de ani de la demararea licitaţiei. El a spus că firma Tehnic- Asist Botoşani are susţinere financiară, economică şi tehnică din partea firmei italiene Adige Bitumi Impresa SPA care are experienţă vastă în modernizarea de piste de avion.

Aeroportul va fi funcţional pe durata execuţiei lucrărilor

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome “Ştefan cel Mare”, Eugen Mogoş, a precizat la rându-i că s-a discutat despre contractarea unor servicii de marketing pentru a prezenta noile disponibilităţi ale aeroportului de la Salcea. În fine, directorul Aeroportului, Ion Măriuţa, a subliniat că pe durata execuţiei lucrărilor aeroportul va rămâne funcţional cu excepţia unei perioade de maximum o lună sau două când aeronavele Tarom nu vor putea ateriza în schimb pista va putea fi folosită de operatorii privaţi care folosesc alte tipuri de aeronave.

Tehnic-Asist Botoşani a câştigat licitaţia pentru modernizarea pistei aeroportului Salcea, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava