MOPAN Suceava

Copilăria noastră nu ar fi fost atât de fascinantă fără bunici și pentru aceasta le suntem recunoscători! Ei ne-au ajutat să descoperim lumea poveștilor și farmecul zilelor de vară când razele soarelui se jucau pe chipul lor blând și brăzdat de timp.

Din nefericire, în România, singurătatea este o problemă reală în rândul vârstnicilor, mulți dintre aceștia fiind abandonați, neajutorați, izolați din punct de vedere social, vulnerabili, dornici să fie ascultați și să primească un gând bun, toate acestea având consecințe nedorite asupra calității vieții și sănătății lor.

Tocmai de aceea, Fundația de Sprijin Comunitar a demarat începând cu luna Octombrie 2022 proiectul „Telefonul Bunicilor Singuri”, menit să aline singurătatea acestora, să le fie sprijin în rezolvarea problemelor specifice vârstei și să le readucă zâmbetul și motivația de odinioară.

La linia de telefon confidențială și gratuită, 0759 842 837, orice vârstnic din județul Bacău poate apela și cere ajutorul, iar un psiholog avizat le va oferi consiliere psihologică, suport emoțional, sfaturi, informații și un sprijin în rezolvarea problemelor cu care se confruntă în aceste vremuri dificile.

”Serviciul este adresat oricarui vârstnic care se confruntă cu singurătatea și vulnerabilitatea. Acum aceștia au posibiltatea să acceseze serviciile echipei FSC și să ne contacteze gratuit, iar noi îi vom asculta, consilia, informa și ajuta pentru găsirea celor mai bune soluții la problemele lor! Ne adresăm și celor care cunosc persoane vârstnice singure sau vulnerabile, să se alăture eforturilor noastre și să popularizeze acest nou serviciu al FSC către cei care au nevoie de el!” (Gabriela Achihăi, președinte FSC Bacău)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava