Concert pascal
MOPAN Suceava

Un enoriaș sucevean solicită ca în calendarul creștin ortodox să fie trecuți și Sfinții Închisorilor. ”De ce nu sunt trecuți în calendarul creștin ortodox Sfinții Închisorilor? Știm prea bine că aceștia s-au jertfit cu toată dragostea și dăruirea pentru Hristos”, i-a scris enoriașul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

”Dumnezeu este Cel Care le rânduiește pe toate. Și sunt convins că, atunci când le va veni timpul, li se va pronunța canonizarea. Este posibil să treacă și câteva sute de ani; sau să se proclame canonizarea lor mult mai devreme.

Sfântul Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei, a consemnat în lucrarea sa, „Viața și petrecerea sfinților” (1682-1686) numele mai multor părinți îmbunătățiți din zona noastră: „Dar tocmai şi din rumâni mulți sunt care am văzut viaţa şi traiul lor, dar nu s-a căutat, fără numai Daniil de la Voroneţ şi Rafail de la Agapia; am sărutat şi sfintele moştii. Apucat-am în zilele noastre părinți nalţi la bunătăţi şi podvig şi plecaţi la smerenie adâncu: Părintele Chiriac de la Bisericani…, Chiriac de la Tazlău, Epifanie de la Voroneţ, Partenie de la Agapia, Ioan de la Râşca, arhiepiscopul cel sfânt şi minunat Inochentie de la ­Probota… Că Dumnezeu, Sfinţia Sa, nici un neam de rodul omenesc pe pământ nu lasă nepartnic de darul Sfinţeniei Sale”. Cei mai mulți dintre aceștia au fost trecuți oficial în rândul sfinților după trei secole; mitropolitul Dosoftei însuși a fost înscris în calendar în 2005. Însă aceasta nu le-a știrbit cu nimic sfințenia…Așadar, când va rândui Cel de sus!”,a  răspuns IPS Calinic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava