Concert pascal
MOPAN Suceava

Un enoriaș sucevean i-a solicitat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, inițierea unei dezbateri publice pentru a se interzice organizarea târgurilor în ziua de duminica și în sărbătorile cu cruce roșie pentru ca oamenii să poată merge la Biserică.  ”Dacă în zilele de astăzi/vremurile de acum creștinul „modern” găsește mai mereu câte o scuză pentru a nu participa duminica sau în alte sărbători importante la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Biserica Ortodoxă Română poate iniția o dezbatere publică în presă și Parlament (lege în Senat) pentru a fi interzisă ziua de târg (piața) duminica și sărbătorile cu cruce roșie în calendar în toate localitățile de pe teritoriul României? Cred că 6 zile pe săptămână (luni – sâmbătă) este îndeajuns pentru fiecare creștin de a face cumpărături, iar a șaptea zi să fie pentru odihnă.”, a  scris enoriașul.

”Pe vremea când eram episcop-vicar la Iași a fost inițiat un astfel de demers local, mai ales acolo unde piețele erau lângă biserici și deranjau efectiv slujbele, numai că primarii nu au fost de acord, spunând că sunt afectate veniturile primăriilor. Și apoi, dacă cineva își dorește să participe la Sfânta Liturghie, chiar și dacă e zi de târg va găsi calea de a face și pe ale Martei, și pe ale Mariei. Așadar, să sperăm în timpuri mai bune!”, a răspuns IPS Calinic.

 

Un enoriaș sucevean propune interzicerea târgurilor duminica și în sărbătorile cu cruce roșie pentru ca oamenii să poată merge la Biserică, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava