Concert pascal
MOPAN Suceava

Un important ONG din Coreea de Sud a solicitat sprijinul Prefecturii Suceava pentru a trimite în Ucraina echipamente medicale de aproximativ zece milioane de dolari. O delegație din partea Global Life Sharing din Coreea de Sud, condusă de CEO pe Statele Unite ale Americii a acestui ONG, Young Cho, s-a aflat astăzi în județul Suceava, având o întrevedere cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Alături de delegația din Coreea de Sud s-au aflat și fostul deputat, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, cel care a facilitat vizita în România reprezentanților acestui ONG, precum și consilierul județean Gabriel Harja.

În cadrul întâlnirii, Young Cho a precizat că ONG-ul pe care îl reprezintă a trimis până în momentul de față transporturi cu echipamente medicale și medicamente în mai multe zone din lume, printre care Sierra Leone, Madagascar sau Afganistan. Young Cho a arătat că transporturile umanitare către Afganistan au fost sistate după ce puterea în această țară a fost preluată de către talibani. El a spus că pentru Afganistan erau pregătite transporturi umanitare în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari, pe care Global Life Sharing intenționează să le redirecționeze către Ucraina. Reprezentantul ONG-ului din Coreea de Sud a spus că intenția este de a transporta echipamentele medicale în România, iar după depozitarea lor, acestea să fie trimise mai departe către Ucraina. El a solicitat sprijinul Prefecturii Suceava în vederea facilitării intrării acestor ajutoare în țară, transportul pe teritoriul României și ulterior către Ucraina, eventual punerea în legătură cu o organizație non-guvernamentală pentru a se ocupa de aceste aspecte.

Young Cho a arătat că fiecare container cu ajutoare pe care ONG-ul din Coreea de Sud îl poate aduce pentru a ajunge în Ucraina are echipamente medicale și medicamente în valoare de un milion de euro. El a declarat că în perioada următoare, Global Life Sharing intenționează să trimită un transport aerian cu 200 de produse medicale, iar pentru data de 28 aprilie 2022 a contractat deja un transport pentru a trimite un container plin cu echipamente medicale. Young Cho a arătat că Global Life Sharing vrea să trimită aceste ajutoare după ce a primit o solicitare în acest sens din partea Ambasadei Ucrainei din Coreea de Sud dar și din partea Armatei din Ucraina.

La rândul său, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, i-a mulțumit reprezentantului Global Life Sharing pentru intenția de a sprijini cu echipamente medicale Ucraina, el arătând că la nivelul județului există un depozit pus la dispoziție de un mare agent economic pentru ajutoarele care vin pentru Ucraina, dar și un centru logistic european în care ajuns transporturile umanitare din țările Uniunii Europene și nu numai. Alexandru Moldovan i-a solicitat lui Young Cho să înainteze o scrisoare de intenție în care să precizeze toate detaliile cu privire la ajutoarele care ar urma să fie trimise către Ucraina, dându-i asigurări că aceasta va ajunge pe masa premierului României. Moldovan a spus că personal se va ocupa pentru urgentarea tuturor procedurilor pentru ca ajutoarele din Coreea de Sud să poată ajunge cât mai repede în Ucraina.

Nu în ultimul rând, omul de afaceri Dumitru Mihalescul a mulțumit conducerii Prefecturii pentru deschiderea de care a dat dovadă față de intenția Global Life Sharing a a ajuta Ucraina cu echipamente medicale și medicamente și și-a exprimat convingerea autoritățile vor face tot posibilul pentru ca procedurile legale să fie îndeplinite cât mai repede.

După întâlnirea de la prefectură, Young Cho și Dumitru Mihalescul s-au deplasat în zona vămii Siret, unde au discutat cu autoritățile și au vizitat tabăra de refugiați din acest oraș.

Un important ONG din Coreea de Sud a solicitat sprijinul Prefecturii Suceava pentru a trimite în Ucraina echipamente medicale de milioane de dolari, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava