Trei parteneri de la o firmă de software din Focșani au lansat o platformă ce simulează o piață online comunitară – adică oamenii publică și caută alimente cultivate de alte persoane din același județ. Cei trei susțin că nu au niciun profit în urma menținerii acestui serviciu, întrucât îl oferă GRATUIT pentru a stimula economia, producția românească și sănătatea oamenilor. Platforma acționează la nivel național și este benefică oricărei persoane, întrucât stimulează comerțul local-intrajudețean.

Dezvoltatorul acestei platforme este Andrei-Dragoș Pătrașcu, elev în clasa a XII-a, olimpic național medaliat cu aur la TIC și premiat anual la concursul național de informatică InfoEducație cu
diferite platforme benefice oricui (platformă de stocare a dosarului medical online, software care analizează securitatea altor site-uri etc)

Farmeria.ro este o platformă de tip marketplace recent lansată la nivel național, care le oferă producătorilor locali din întreaga țară oportunitatea de a-și comercializa alimentele produse de către ei. Această inițiativă a fost conturată cu scopul de a stimula bunele practici din domeniul comercial și pentru a le oferi producătorilor șansa de a-și extinde activitatea, prin mecanisme care să le faciliteze accesul spre o piață extinsă.

Platforma promovează producătorii locali și comerțul comunitar, chiar prin modul în care sortează și afișează produsele utilizatorilor: prioritate au produsele din aceeași localitate, apoi cele din județul respectiv.

În acest sens, persoanele care achiziționează produse naturale prin intermediul Farmeria.ro, susțin creșterea economiei și producției României. De altfel, eforturile și calitatea produselor realizate de către producătorii locali, aspecte adesea ignorate în contextul economic actual, vor fi fructificate și promovate într-un cadru dinamic, prin  contactul acestora cu clienții interesați.

„Demersul nostru  a  pornit  de  la  conștientizarea faptului că producătorii locali au produse de o deosebită calitate și în același timp naturale, iar această piață nu este valorificată și îndeajuns de apreciată de către români, care, de regulă, achiziționează produse din import. Așadar, ne-am decis să promovăm produsele naturale, să stimulăm economia României și, totodoată, să le oferim clienților rapiditatea și lejeritatea căutării celor mai bune produse prin intermediul opțiunilor prezente pe platformă. Îndemnăm cumpărătorii să își orienteze atenția spre produsele autentice, care provin din gospodăriile proprii ale producătorilor. Susținem producătorii români, susținem #antreprenoriatulromânesc.”, au declarat fondatorii platformei Farmeria.

Platforma este disponibilă în două limbi, respectiv limba română și limba maghiară, cu scopul de a eficientiza comerțul de produse bio.

De asemenea, clienții vor avea posibilitatea de a transmite feedback producătorilor, iar, în cazul în care este raportat un abuz sau producătorii au comercializat produse necalitative, aceștia nu vor mai avea acces la platformă și la posibilitatea de a întreprinde acte comerciale prin intermediul acesteia.

Un olimpic național medaliat cu aur a dezvoltat o platformă comercială online destinată producătorilor locali de alimente naturale, 9.4 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (7 votes cast)
Economic
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava