Concert pascal
MOPAN Suceava

Un tânăr de 18 ani din comuna Todireşti suspectat că a tâlhărit mai multe femei a fost prins şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Potrivit unui comunicat de presă, timp de aproape 5 luni, poliţiştii din municipiul Suceava au efectuat cercetări în mai multe cauze de tâlhărie, poliţişti judiciarişti şi de ordine publică fiind mobilizaţi pentru desfăşurarea de activităţi investigative fiind întocmite cercuri de suspecţi şi fiind dispuse măsuri pentru identificarea autorilor. În urma acestor cercetări a fost identificat autorul faptelor ca fiind un tânăr de 18 ani din comuna Todireşti. Acesta a fost prins şi încarcerat în arestul IPJ Suceava.
Potrivit poliţiştilor, în data de 2 martie 2014, o tânără de 28 de ani, din  Fălticeni, a sesizat faptul că în timp ce se întorcea la apartamentul unde locuieşte cu chirie, pe B-dul George Enescu din Suceava, când a ajuns în faţa scării de bloc a fost ajunsă din urmă de un bărbat necunoscut, care după ce i-a pus piedică i-a sustras telefonul mobil din mână şi a fugit.
Anterior, la data de 18 februarie 2014, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin „112”, de  către o femeie de  30 ani, localnică, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe spre domiciliu, tot pe b-dul George Enescu, o persoană necunoscută a  trântit-o la pământ şi i-a  smuls din mână telefonul mobil în valoare de circa  300 lei.
De asemenea, la data de 17 octombrie 2013, o tânără de 28 ani din Suceava a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că în timp ce se întorcea la domiciliu, a fost acostată de o persoană necunoscută, care, folosind forţa, a deposedat-o de poşeta pe care o avea asupra sa.
La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale care a constatat că tânăra a mers la un restaurant, la ziua de naştere a unei prietene. După petrecere, în timp ce se întorcea la domiciliu la intrarea in scara blocului de pe bulevardul George Enescu  a fost acostată de un tânăr necunoscut care a lovit-o şi i-a luat poşeta, în care avea documente personale, bani şi bijuterii, prejudiciul total fiind de aproximativ 1.000 lei.
Având în vedere modul de operare şi similitudinile în comiterea faptelor şi alegerea victimelor, poliţiştii au desfăşurat activităţi de cercetare şi investigative specifice, existând indicii temeinice că cele trei infracţiuni au fost săvârşite de acelaşi autor. Au fost întocmite mai multe cercuri de suspecţi şi s-au desfăşurat activităţi de strângere a materialului probator.
În urma continuării cercetărilor privind săvârşirea de către autori necunoscuți a celor trei infracţiuni de tâlhărie asupra unor victime din municipiul Suceava, fapte comise în zona B-dul George Enescu, din municipiu, în 17.10.2013, 18.02.2014, respectiv 02.03.2014, polițiștii au reuși identificarea autorului ca fiind un tânăr de 18 ani, din comuna Todireşti.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 66 % prin restituire, respectiv două telefoane mobile.
Suspectul a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, fiind prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.
În baza mandatului cel în cauză  a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava