Concert pascal
MOPAN Suceava

Mulți români au uitat de unele dintre cele mai mari valori ale României, indiferent dacă vorbim despre poeți, cântăreți sau actori, care fie mai sunt, fie nu mai sunt printre noi. Click! ne amintește de Petre Liciu, considerat unul dintre cei mai mare actori de comedie ai secolului trecut și ai Teatrului Național din București.

Petre Liciu a avut parte de o viață de film. S-a născut pe data de 19 martie 1871, la Focșani, în familie de magistrat. Pasiunea pentru lumea teatrului și-a descoperit-o de la o vârstă fragedă. La 10 ani a început să joace pentru prietenii familiei sale pe Herșcul Boccegiul sau pe Herr von Kalikenberg. 3 ani mai târziu și-a improvizat propriu scenă în curtea casei părintești, și împreună cu alți colegi a înființat o trupă.

Dorința și talentul său nu au fost suficiente în fața părinților, care au considerat de cuviință ca al lor copil să urmeze o meserie „adevărată”, în acest caz, cea de magistrat, potrivit click.ro.

Și-a ascultat părinții, însă fără știrea lor s-a înscris la cursurile de teatru susținute de profesorul Galino la Conservatorul din Iași, în timp ce studia deja dreptul la Universitatea din Iași. Nu a durat mult timp și tatăl lui a aflat de isprava făcută, astfel că i-a oferit un loc de muncă pentru a nu mai avea timp să meargă la cursurile de teatru: l-a angajat în funcția de copist la Tribunalul din Iași.

Sursa foto: Facebook

Citește mai multe pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/valorile-uitate-ale-romaniei-viata-de-film-pe-2352174.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava