Comenzi MOPAN Suceava

Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a declara că în scurt timp vor începe lucrările la cel mai important proiect care va fi realizat în acest oraș, pentru construcția de rețele de apă și canalizare. Vasile Iliuț a spus că licitația pentru lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare a fost câștigată de firma Con Bucovina din Suceava. Licitația a fost organizată de SC ACET SA Suceava, operatorul regional de apă și canalizare. Vasile Iliuț a precizat că proiectul are o valoare de 34,594 milioane de euro, fără TVA și este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare. El a subliniat faptul că acest proiect este extrem de important pentru orașul Vicovu de Sus, având în vedere că după implementarea lui se va ajunge la un procent de racordare a populației la rețeaua de apă de 84% și de 78% la rețeaua de canalizare.

Vasile Iliuț a arătat că în momentul de față sistemul de alimentare cu apă existent cuprinde doar localitatea Vicovu de Sus, iar gradul de conectare actual al populației este de 32%. „Populația care va beneficia de investiții după implementarea proiectului este de aproape 13.000 de locuitori ai orașului, iar gradul de conectare va fi de 84%. Prin acest proiect se vor construi rețele de apă potabilă în zonele Vicovu de Sus și Bivolăria. Proiectul include extinderea frontului existent de captare a apei prin construcția a încă patru puțuri, reabilitarea instalației de clorare, construcția unui rezervor de înmagazinare nou de 400 metri cubi și reabilitarea celui existent, cu un volum de 900 mc, precum și construcția a trei stații de pompare a apei potabile”, a spus primarul din Vicovu de Sus. El a declarat că rețeaua de distribuție a apei potabile va fi extinsă cu 45.885 de metri în localitatea Vicovu de Sus și cu 21.268 de metri în localitatea Bivolăria. Rețelele de apă vor fi construite pe nu mai puțin de 44 de străzi din Vicovu de Sus și pe 18 străzi din Bivolăria.

În ceea ce privește componenta de ape uzate, Vasile Iliuț a spus că sistemul de apa uzată cuprinde trei aglomerari, Vicovu de Sus, Bivolăria si Putna. El a precizat că în aglomerarea Putna există în prezent un sistem de colectare a apelor uzate, în timp ce în zonele Vicovu de Sus și Bivolăria nu există rețele de canalizare.

„Populatia care va beneficia de investiții după implementarea proiectului este de 16.348 locuitori, respectiv 18.333 locuitori echivalenți, iar gradul de racordare va ajunge la 78%”, a declarat primarul din Vicovu de Sus, care a mai adăugat că în zona Vicovu de Sus se va construi o rețea de canalizare nouă cu o lungime de 47.163 de metri, cinci stații de pompare a apelor uzate și 2.624 de metri de conducte de refulare, precum și o stație de epurare.

Nu în ultimul rând, pentru zona Bivolăria rețeaua de canalizare va avea o lungime de 15.664 de metri și vor fi construite trei stații de pompare a apelor uzate.

Veste bună de la primarul Vasile Iliuț pentru locuitorii din Vicovu de Sus: Încep lucrările la cel mai mare proiect implementat în oraș, pentru construcția de rețele de apă și canalizare, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava