Concert pascal
MOPAN Suceava

Comisia a organizat în perioada 31 mai-1 iunie la Bruxelles, primul summit anual pentru Rețeaua de centre europene de inovare digitală (EDIH), unul din cele peste 150 de centre europene de inovare digitală din întreaga Europă ce beneficiază de cofinanțare  din partea programului Europa Digitală, eveniment la care au participat și reprezentanții Wallachia eHub. De remarcat ca Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat la deschidere că Centrele de Inovare Digitală sunt esențiale pentru a contribui la stimularea competitivității și a inovării actorilor noștri locali, în special a întreprinderilor mici și mijlocii. Summitul a reunit pentru prima dată centrele europene de inovare digitală, factorii de decizie politică și administrațiile publice, pentru a discuta provocările comune și a face schimb de bune practici cu privire la modalitățile de sprijinire a IMM-urilor în procesul lor de transformare digitală.

Wallachia  e Hub  acționează ca ghișeu unic pentru a sprijini întreprinderile și organizațiile din sectorul public să răspundă provocărilor digitale și să devină mai competitive.

„Centrul nostru oferă expertiză și servicii de inovare și transformare digitală atât pentru Sud Muntenia cât și pentru București – Ilfov, dar putem implica și firme din alte zone ale țării atât ca, clienți ai centrului cât și ca ofertanți de tehnologie, astfel să contribuim la obiectivele naționale și europene ca IMM-urile să atingă cel puțin un nivel de bază al intensității digitale până în 2030, iar altele, cele avansate, să progreseze și mai mult. Totodată, ne preocupă ca prin această intervenție, economia regională să  progreseze și în materie de tranziție verde, sustenabilă. Echipa noastră a fost extrem de activă în dezbateri, atât pe aspectele legate de calitatea și eficiența serviciilor noastre, cât și pentru dezvoltarea de colaborări cu alte centre din Germania, Cehia, Italia, Slovenia, Republica Moldova, Ucraina și Irlanda. Pe lângă cooperarea transfrontalieră am participat activ la subiecte precum digitalizarea în sănătate, sprijinul UE pentru digitalizarea IMM-urilor în țări din afara UE, sprijinul pentru IMM-urile care au un nivel scăzut de digitalizare, precum și cele mai bune modalități de a colabora cu rețelele existente, cum ar fi Enterprise Europe Network (EEN), European Cluster Collaboration Platform (ECCP), Startup Europe și centrele de competențe în materie de securitate cibernetică” a declarat Costin Lianu, coordonator WeH.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava