Concert pascal
MOPAN Suceava

XTB, o companie fintech care oferă investitorilor acces instantaneu la piețele financiare prin intermediul unei platforme online și al unei aplicații mobile, a fost inclusă de Financial Times în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Lista anuală realizată de Financial Times cu cele 1000 de companii care au înregistratcea mai rapidă creștere din Europa (FT1000) reprezintă o recunoaștere a organizațiilor de top, având în vedere performanțele financiare și creșterea organică a veniturilor.

Clasamentul, aflat la a opta ediție, este întocmit de Statista și prezintă companiile ce au obținut cea mai mare creștere anuală compusă a veniturilor (CAGR) din 2019 până în 2022. CAGR-ul minim necesar pentru a fi inclus în această listă a fost de 36,3%. Pentru XTB, valoarea CAGR a fost de 82.1%.

„Includerea în acest clasament reprezintărezultatul dezvoltării noastre din ultimii ani. Mai important este faptul că am reușit nu numai să înregistrăm o creștere spectaculoasă, ci și să transformăm aceste rezultate în profituri durabile . Pandemia nu numai că a dus la o volatilitate fără precedent pe piețele globale, dar a schimbat și modul în care clienții noștri investesc în întreaga lume”, a declarat Omar Arnaout, CEO al XTB.

„Inflația în creștere, împreună cu tensiunile geopolitice, au motivat noi grupuri de clienți să identificeinteres pe piețele financiare, în căutarea unor oportunități de protecție a capitalului și de securitate financiară. Întrucât am investit masiv în dezvoltarea produselor și a tehnologiei, am putut oferi clienților noștri o poartă de acces convenabilă către piețele financiare, permițându-le să își investească economiile prin intermediul aplicației noastre XTB”, a declarat Irina Cristescu, general manager XTB România.

Fiind o companie recent adaugată pe listă, XTB s-a clasat pe locul 28 în topul campionilor europeni privind cea mai rapidă creștere, în categoria Fintech, servicii financiare și asigurări. În clasamentul general al Financial Times, XTB s-a clasat pe locul 335. Dintre companiile poloneze incluse în această listă, XTB s-a clasat pe locul al doilea în categoria Fintech și pe locul 20 în clasamentul general.

Versiunea completă a listei FT1000 este disponibilă aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava