MOPAN Suceava

În data de 22 septembrie sărbătorim – împreună cu familia Bánffy – apariția în limba română a Trilogiei transilvane de Miklós Bánffy. Alături de prezentarea trilogiei vă așteptăm cu programe pentru copii și vizite ghidate.

Fundația Transilvania Trust organizează o nouă ediție a zilelor porților deschise, dedicată lui Miklós Bánffy. El a fost ultimul locuitor al castelului, aici a terminat romanul în 1940, și din acest loc s-a inspirat, loc pe care-l putem recunoaște cu ușurință citind romanul. Publicată de mai multe ori în limba maghiară și tradusă în mai multe limbi, Trilogia transilvană a devenit parte a literaturii universale.

În data de 22 septembrie la ora 17:00 va avea loc prezentarea traducerii române, la care participă traducătorul Marius Tabacu; Lucian Nastasă-Kovács, autorul studiului introductiv, managerul Muzeului de Artă din Cluj; Kósa András László, îngrijitorul ediției în limba română, directorul Institutului Maghiar din București; Krizbai Béla, vicepreședintele Institutului Cultural Român; Mile Lajos, consulul general al Ungariei la Cluj și membri familiei Bánffy.

Este un moment deosebit și mult așteptat de noi și cu această ocazie vă invităm să citiți acest roman, care evocă atât lumea aristocrației, cât și istoria Transilvaniei de la începutul secolului XX. Cartea va putea fi achiziționată în cafeneaua din incinta castelului.

Cei mici pot viziona în fosta capelă spectacolele Teatrului de păpuși ”Puck”. La ora 12:00 începe Călătoria în lumea poveștilor în limba română, iar de la ora 13:00 spectacolul Sărmanul Djoni și Arnica în limba maghiară. La ora 14:00 sunt așteptați în atelierul de muzică clasică a Asociației InstruMentor unde vor putea încerca diferite instrumente cu arcuș (vioara, viola, violoncel), instrumente de suflat de lemn și alamă, dar și câteva variante ale chitarei clasice. Vor avea loc și vizite ghidate pentru adulți în limba română (15:00) și maghiară (16:00). Programul se va încheia cu o recepție.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina de Facebook a Castelului

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava