Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 200 de persoane au participat marți, 15 ianuarie 2018, la Washington, la concertul susținut de ansamblul „Violoncellissimo”, dirijat de Marin Cazacu, organizat pentru celebrarea Zilei Culturii Naționale și în onoarea preluării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Evenimentul, organizat de Ambasada României la Washington împreună cu Institutul Cultural Român din New York, a avut loc la prestigiosul Cosmos Club din capitala americană, și s-a bucurat de prezența unor invitați de marcă ai Administrației americane printre care şi Matthew G. Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, membri ai comunității românești, personalități din mediul academic și cultural, din mediul de afaceri și reprezentanți ai mass-media americane.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior a remarcat dubla semnificație a evenimentului: celebrarea Zilei Culturii Naționale și lansarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. El a arătat că Ziua Culturii Naționale marchează 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, unul dintre ultimii mari poeți romantici europeni. “De asemenea, astăzi marcăm prin acest eveniment și preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene, într-o perioadă foarte complexă pentru Uniune, fiind o misiune plină de provocări pentru România”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

Concertul susținut de „Violoncellissimo” face parte dintr-un turneu mai amplu susținut în Statele Unite de Orchestra Română de Tineret. Partida de violoncele a celebrului ansamblu simfonic românesc este condusă de Marin Cazacu. Pe scena de la Cosmos Club au performat Marin Cazacu, Ștefan Cazacu, Ella Bokor, Octavian Lup, Horațiu Ludușan, Izabela Ghergu, Cornelius Zirbo, Alexandru Totan, Florin Burlacu, Iulian Ochescu și Bogdan Pop – violoncele, Iulian Ochescu – pian și Bogdan Pop – percuție.

Repertoriul ales a încântat publicul care a ovaționat minute în șir și a pus în valoare entuziasmul și abilitățile extraordinare ale tinerilor muzicieni care formează ansamblul „Violoncellissimo”. Programul a inclus atât compozitori români cunoscuți, alături de nume mari ale tradiției muzicale europene, dar și piese pop-rock reorchestrate.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava