Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua Mondială de Luptă împoriva Hipertensiunii este marcată și la Suceava, în perioada 17-24 mai, prin cîteva activități organizate de DSP sub sloganul “Cunoaște-ți valorile presiunii arteriale!”. România este în topul ţărilor cu risc cardiovascular ridicat.
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Suceava, în colaborare cu rețeaua de medicină primară (medici de familie, medici școlari, asistenți medicali comunitari și școlari) și Unitățile Administrativ Teritoriale organizează în perioada 17-24 mai 2019, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei, referitoare la hipertensiunea arterială.
Hipertensiunea arterială reprezintă o provocare globală de sănătate, dată fiind prevalența ridicată și comorbiditatea cardiovasculară și renală asociată, fiind principalul factor de risc pentru deces şi disabilitate la scară globală, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Societăţii Internaţionale de Hipertensiune.
În România a fost derulat în anul 2016 un studiu care a relevat o prevalenţă a hipertensiunii arteriale de 45,1% în rândul populaţiei adulte. Conform studiului 80,9% dintre adulţii hipertensivi ştiau că suferă de această boală, în timp ce restul de 19,1% au fost diagnosticaţi cu ocazia studiului. Aceasta înseamnă că aproximativ 1 din 5 români cu hipertensiune arterială nu este conștient de această condiție, fiind expus unor riscuri importante în ceea ce priveşte starea de sănătate, generate de lipsa unei îngrijiri adecvate, care să asigure controlul eficient al afecţiunii.
România rămâne în topul ţărilor cu risc cardiovascular ridicat.
DSP promovează promovăm sloganul “Cunoaște-ți valorile presiunii arteriale!” și materialele informative propuse de Liga Mondială şi Societatea Internaţională pentru Hipertensiune. Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii este marcată anual, la 17 mai, în scopul sensibilizării populaţiei asupra efectelor tensiunii arteriale crescute şi în vederea încurajării cetăţenilor din toate ţările să prevină şi să controleze această boală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava