MOPAN Suceava

Una dintre puţinele instituţii de stat care au avut program de lucru pe 1 mai a fost Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. Dat fiind numărul mare de solicitări de eliberare a cardului de sănătate din ultima perioadă, aici programul de lucru cu publicul a fost prelungit şi s-a lucrat chiar şi de 1 mai. Peste 40 de persoane au profitat de asta.

Pînă la ora 13, cu o oră înainte de închiderea programului, fuseseră eliberate 17 carduri de sănătate, 6 adeverinţe pentru carduri duplicat, pentru persoane care au pierdut cardul, şi 5 adeverinţe de asigurat pentru persoane cărora nu le-a fost emis cardul naţional, potrivit purtătorului de cuvînt al CAS Suceava, Anda Sălăgean. Aceasta a precizat că şi sîmbătă va fi program de lucru la CAS Suceava, pentru eliberarea de carduri de sănătate sau adeverinţe de asigurat. De asemenea, vor fi prezenţi la serviciu specialiştii de la compartimentul IT, în caz că vor apărea probleme tehnice.

Cardul naţional de sănătate a devenit obligatoriu pentru asiguraţi din 1 mai. Activarea cardului de sănătate poate fi făcută la orice furnizor de servicii medicale, mai puţin de farmacist. Operaţiunea de activare durează maxim 30 de secunde şi constă în înlocuirea PIN-ului cardului (0000) cu un cod din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie să îl divulge. Personalizarea PIN-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem.

Cardul, odată activat, va fi folosit de câte ori asiguratul merge la medic sau la farmacie, iar PIN-ul va fi introdus de asigurat ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical, pentru validarea şi apoi decontarea acestuia din fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava