Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru finanţarea unor lucrări de construire a viitorului spital din Fălticeni. Hotărîrea a fost luată în şedinţa din 11 decembrie a Executivului. Banii provin din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Lucrările la viitorul spital din Fălticeni au început în anul 1991 şi au fost sistate de mai multe ori pentru că nu era asigurată finanţarea. Primarul PSD de Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că investiţia este finalizată în proporţie de 70-80%, iar pentru terminarea acesteia ar mai fi nevoie de încă 10 milioane de lei. Conform primarului, construcţia viitorului spital ar putea fi gata în 2014.

La rândul său senatorul PSD Ovidiu Donțu a salutat decizia guvernului de a aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor la noul Spital din Fălticeni arătând că succesul s-a datorat unor acțiuni de lobby duse parlamentarii puterii împreună cu administrația județeană. ”Sigur că un parlamentar al puterii are la îndemână alte proceduri decât un parlamentar al opoziției. Cred sincer că o parte din activitatea unui parlamentar aflat în coaliția de guvernare este să se bată pentru proiectele oamenilor pe care-i reprezintă. Văd această preocupare prin deplasarea la nivel guvernamental și exprimarea necesității de a finaliza spitalul din Fălticeni ca principala problemă a zonei. Un parlamentar trebuie să facă acțiuni de lobby prin care să aducă proiecte în județ și nu neapărat prin declarații sau interpelări în plenul Senatului sau Camerei Deputaților”, a spus Donțu. El a explicat de ce a renunțat la amendamentul său la Legea bugetului de stat pe 2014  prin care a solicitat alocarea a 10 milioane de lei pentru noul spital din Fălticeni. ”Am renunțat să mai susțin amendamentul în plenul Camerelor reunite deoarece o alocare din Fondul de rezervă pe 2013 este mai benefică. Asta pentru că în 2014 poate fi alocată suplimentar o sumă de bani de către Ministerul Sănătății”, a spus Donțu.

Deputatul PSD Ioan Stan a ținut să precizeze că actuala putere a alocat până acum pentru continuarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni în jur de 230 de miliarde de lei vechi. ”Din 1996 nu s-a mai alocat nici un ban pentru continuarea lucrărilor. Au fost două tentative dar doar pe hârtie. Noi acum nu facem decât să ne ținem de promisiunea pe care am făcut-o cetățenilor în campania electorală că vom finaliza noul spital și cu siguranță asta se va întâmpla anul viitor. Mai avem nevoie de 120 de miliarde de lei vechi bani pe care-i vom aduce anul viitor”, a declarat Stan.

10 milioane de lei pentru Spitalul Municipal Fălticeni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava