Concert pascal
MOPAN Suceava

Nu mai puțin de 12 poduri rutiere din județul Suceava care sunt în administrarea Direcției de Drumuri și Poduri Iași se află în stare critică. Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat astăzi că în luna iunie a anului trecut a emis un ordin privind constituirea unei comisii interinstituționale pentru verificarea stării actuale a podurilor și podețelor din județul Suceava, din care au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții Suceava, SDN Suceava, SDN Câmpulung Moldovenesc, DJDP Suceava și Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători Iași – Suceava. Alexandru Moldovan a arătat că pentru podurile si podețele de pe drumurile naționale, verificarea a relevat o serie de deficiențe tehnice care, dacă sunt neglijate, pot implica disfuncționalități semnificative ale circulației rutiere și pietonale cu consecințe negative asupra siguranței circulației.

El a arătat că în perioada 22 iunie – 1 noiembrie 2022, au fost verificate 342 de poduri și podețe de pe rețeaua de drumuri naționale și județene a județului Suceava. În urma defectelor construcțiilor constatate în teren, reprezentanții ISC Suceava au stabilit starea de viabilitate a podurilor și podețelor aflate in administrarea DRDP Iași: clasa stării tehnice 1 – stare foarte bună 14 poduri; clasa stării tehnice II – stare bună 45 poduri; clasa stării tehnice III – stare satisfăcătoare 75 poduri; clasa stării tehnice IV- stare nesatisfăcătoare 31 poduri; clasa stării tehnice V – stare critică 12 poduri. Alte cinci poduri sunt fără acces.

„Verificarea stării tehnice a podurilor și podețelor de pe drumurile naționale și județene a făcut obiectul unei ședințe extraordinare a CJSU Suceava și unor demersuri imediate către Ministerul Transportului și Infrastructurii și CNAIR – DRDP Iași. Astfel, luând în considerare degradările și defectele constatate în cadrul acestui control tematic la obiectivele de infrastructură din administrarea drumurilor naționale, am solicitat ministerului de resort să analizeze posibilitatea alocării urgente de fonduri pentru remedierea deficiențelor constatate”, a spus prefectul Moldovan. El a subliniat faptul că investigațiile pe teren pentru evaluarea stării tehnice a podurilor de pe rețeaua de drumuri naționale și județene din județ s-a făcut prin inspecții vizuale și fotografii care sa pună în evidență defectele și degradările existente și care să ajute la identificarea si evaluarea corectă a stadiului de evoluție a proceselor de degradare identificate la infrastructura și suprastructura podurilor.

12 poduri rutiere din județul Suceava ale DRDP Iași sunt în stare critică. Doar 69 din cele 182 de poduri de pe drumurile naționale sunt bune sau foarte bune, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava