Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că va verifica personal toate cele 12 poduri din județ aflate în administrarea DRDP Iași care sunt în stare critică. „Având în vedere că vine sezonul rece, ceea ce presupune provocări suplimentare în traficul rutier din județ, am decis să merg în teren, împreună cu reprezentanți ai ISC Suceava, ISU Suceava și ai Serviciului Poliției Rutiere – IPJ Suceava, pentru a vedea ce lucrări de intervenție asupra obiectivelor au fost realizate până în acest moment”, a declarat Alexandru Moldovan. El a spus că astăzi a fost la Zvoriștea, la podul pe DN29 A, km 22+024, peste râul Siret, care asigură legatura cu județul Botoșani.

Prefectul a arătat că din datele tehnice obținute, podul pe grinzi metalice cu zăbrele calea jos, amplasat peste râul Siret, la Zvoristea, la km 22+859, pe drumul DN29A are o lungime totala de 172 m. Podul a fost construit în anul 1933 și nu a fost reabilitat sau modernizat. „În anul 2018, luna august a fost efectuată o expertiză tehnică a podului. Având în vedere gravitatea proceselor de degradare care afectau alcătuirea constructivă și funcționalitatea podului, s-au impus aplicarea unor restricții de circulație pe pod, respectiv restricționarea vitezei la 30 km/oră a autovehiculelor care circulă pe pod și reducerea masei la 7,5 tone/osie a autovehiculelor care circulă pe pod”, a declarant prefectul județului Suceava. El a adăugat că pentru aducerea podului la parametrii constructivi și funcționali corespuzători reglementărilor în vigoare, expertul tehnic a recomandat 3 categorii de lucrări de intervenții: scenariul I – cuprinde lucrări ce se pot executa în cadrul întreținerii periodice; scenariul II – cuprinde lucrări ce se pot  executa în cadrul reparațiilor curente și scenariul III – construcția unui pod nou.

„Având în vedere cele trei scenarii menționate mai sus, expertul tehnic ce a efectuat expertiza a recomandat aplicarea scenariului III – construcția unui pod nou, ținând cont de avantajele tehnice și economice pe care le asigură. Din discuțiile avute cu reprezentanții SDN Suceava, a reieșit că din luna august anul 2018 până în prezent în cadrul reviziilor periodice au fost întocmite note de constatare, deoarece s-au identificat accentuări ale degradărilor constatate de către expertul tehnic. Un alt aspect este că lucrările necesare aducerii podului la parametrii constructivi și funcționali corespuzători reglementărilor în vigoare nu pot fi executate în regie proprie. Voi continua demersurile la Ministerul Transorturilor și Infrastucturii și la DRDP Iași – CNAIR de alocare de fonduri pentru județul Suceava și de execuție lucrari de refacere capitală a podurilor unde s-au produs degradări importante , scopul fiind de îmbunătățire a stării tehnice care să asigure condiții optime de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan după vizita la podul de la Zvoriștea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava