Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava (D.G.A.S.P.C.) vor derula împreună, în perioada martie – iunie a acestui an proiectul ”Educație digitală pentru viitor” –  proiect educațional în sprijinul celor vulnerabili, prin programul „Dăm Click pe România”, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere și implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom.

Te Aud România este pentru a doua oară laureată a acestui program, pe baza evaluării proiectelor depuse, de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați.

Proiectul ”Educație digitală pentru viitor” își propune să echipeze 20 de copii și tineri,  cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din sistemul de protecție socială al județului Suceava cu instrumentele necesare de care aceștia au nevoie pentru a-și crea oportunități de dezvoltare personală și profesională.

„De 10 ani, avem grijă ca Te Aud România să răspundă nevoilor copiilor și tinerilor din regiunea noastră, oferind tot suportul necesar dezvoltării armonioase a acestora. Ne bucurăm că putem continua parteneriatul cu Asociația Ateliere fără Frontiere și putem ajuta împreună astfel încât copiii și tinerii din sistemul de protecție socială  să răspundă cerințelor anului 2024,” a declarat Oana Vasiliu, coordonatoarea de programe a Fundației Te Aud România.

Derularea proiectului va facilita promovarea incluziunii sociale și a egalității de șanse în rândul copiilor și tinerilor din sistemul de protecție socială, în contextul în care se vorbește din ce în ce mai mult de necesitatea educației digitale în rândul tinerilor.

Trăim într-o lume din ce în ce mai dezvoltată din punct de vedere tehnologic. Deprinderile dobândite de acești copii, deprinderi de bază în lucrul cu calculatorul îi vor deservi pe acești tineri pe întreg parcursul vieții lor iar parteneriatul de lungă durată cu Fundația Te Aud România a demonstrat că putem construi împreună pentru un viitor mai bun al beneficiarilor noștri,a adăugat Nadia Crețuleac, Director Executiv  D.G.A.S.P.C. Suceava.

În prezent, în județul Suceava, există 1105 copii și tineri în sistemul de protecție, din care 333 sunt în plasament la rude sau familii fără grad de rudenie. Cea mai mare condensație de copii și tineri din sistemul de protecție se află în rețeaua de asistență maternală, cei mai mulți aflându-se în localități din zona rurală și urban mic.

Despre Fundația Te Aud România

Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României.

Mai multe detalii: www.teaudromania.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava