Concert pascal
MOPAN Suceava

20 de elevi premiați din comuna Cumpăna, județul Constanța, alături de profesorii lor au petrecut câteva zile de vis într-o tabără organizată în comuna Berchișești. Tabăra a fost organizată în cadrul unui parteneriat între școlile gimnaziale din Berchișești și comuna Cumpăna, cu sprijinul Primăriei Berchișești. Pe parcursul taberei, elevii din județul Constanța au avut parte de mai multe activități și excursii oferite de Primăria Berchișești prin care au văzut unele dintre principalele atracții turistice din județ. Astfel, elevii au făcut o călătorie cu mocănița de la Moldovița, după care au vizitat și mănăstirea Moldovița din comuna Vatra Moldoviței. Într-o altă zi, elevii și profesorii au vizitat Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun din Suceava și au făcut o excursie și până în județul Botoșani, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

La finalul taberei, elevii și profesorii din județul Constanța au ținut să le mulțumească primarilor din Berchișești, Violeta Țăran și din comuna Cumpăna, Mariana Gâju pentru că au făcut posibilă această tabără de vară.

Despre modul în care a fost organizată această tabără a scris o elevă din clasa a VI-a, Alexia Gabriela Coleșa: „Încep prin a vă mulțumi, în numele tuturor, pentru tot ce ne-ați oferit în aceste 6 zile petrecute aici. Am avut parte de o cazare minunată, mâncarea delicioasă și peisaje superbe pe care nu le vom uita niciodată. A fost o experiență extraordinară care ne-a marcat pe suflet cu amintiri frumoase și numeroase informații despre compozitorul Ciprian Porumbescu și poetul Mihai Eminescu, având posibilitatea să ne simțim ca în vremurile de odinioară în casele memoriale ale acestora. Istoria mănăstirilor ,, Voroneț ” , ,,Humor” și ,, Moldovița ” ne-a impresionat și sunt sigură că ne vom aduce aminte cu drag de acestea privind suvenirurile cumpărate. Vizita la muzeul de istorie din Suceava și la cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare ne-a încărcat cu informații istorice utile care ne vor ajuta la școală în anii ce urmează. De asemenea, plimbarea cu mocănița a fost un moment plin de adrenalină și peisaje ale naturii de basm, iar vizita în parcul Ariniș ne-a ajutat să ne învingem temerile și să devenim mai curajoși. Ne vom aminti cu drag și dor de această tabără petrecută în localitatea Berchișești, județul Suceava și dacă vom avea ocazia să ne întoarcem, o vom face cu siguranță. Vă mulțumim, doamna primar!!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava