Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată, în acest an, printr-un eveniment organizat joi, 24 mai, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani din localitatea Șaru Dornei, județul Suceava.

La cea de-a 15-a ediție a Zilei Europene a Parcurilor au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, reprezentanți ai 24 de administrații de parcuri naționale și naturale, precum și ai Consiliului Județean Suceava și ai autorităților locale.
Tema ediției din acest an este ”Moșternire culturală: este în natura noastră”careurmăreșteconsolidarea legăturiidintre moștenirea naturală, prin ariile naturale protejate, și identitatea culturală.
În cadrul evenimentului găzduit de Administrația Parcului Național Călimani, fiecare parc național sau natural a expus un stand propriu cu imagini și produse tradiționale specifice comunităților locale.

Ziua Europeană a Parcurilor a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1999, la inițiativa Federației Europeană a Parcurilor EUROPARC, în data de 24 mai 1909, fiind înființate primele parcuri naționale în Europa, în Suedia. Primul parc național înființat în România, în anul 1935, a fost Parcul Național Retezat, numărul acestora crescând până în prezent la 29 de parcuri naționale și naturale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava